Başta kendi içinde olmak üzere, komşu ülkeler, Avrupa Birliği ülkeleri ve dünya genelinde oldukça fazla tepkiler alan İsveç salgınla altı aylık mücadelenin sonunda vaka ve can kayıpları hızla düşen ülke konumuna geldi.

Salgına karşı toplumun daha erken bağışıklık kazandığı düşünülen İsveç'te ikinci bir dalganın da zor olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde İngiltere de yeniden sürü bağışıklık yolunu izleyebileceğini ve bu yönde bazı testler yapmaya başladığı biliniyor.

Almanya bulaş durumunu ölçmek için özel bir konser düzenleyerek, durumu izlemeye başladı.

Salgının başından beri sıkı tedbirler almayan ve karantina uygulamasına gitmeyen İsveç'te sonbaharda durumun ne olacağı henüz net bilinmese de, Temmuz başından bu yana vaka ve can kayıpları sürekli olarak düşmeye devam ediyor.

Halk Sağlığı Kurumunun son bir günlük rakamlarına bakıldığında, 181 yeni vaka tespit edilirken, üç kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Entübe durumunda 21 hastanın olduğu bilgisine de yer verilirken, hastanelerde covid-19 bağlantılı olarak tedavi gören 2 bin 564 kişi bulunuyor.

Dün Halk Sağlığı Kurumu bölüm başkanının yaptığı açıklamaya göre, İsveç'te 3 bin 700 kişinin test sonuçları yanlışlıkla pozitif çıktığını belirterek, bu durumu incelediklerini açıkladı. Akşam saatlerinde konuya dair Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü bilgilendirildi.

Şuana kadar resmi olarak açıklanan rakamlara bakılınca İsveç'te tespit edilen toplam vaka sayısı 87 bin 72 olurken, covid-19 nedeniyle 5 bin 817 kişi yaşamını yitirdi. Test sonuçları yanlışlıkla pozitif çıktığı anlaşılan 3 bin 700 kişinin durumu netleşince bu sayısı biraz daha düşecek.

Dünya genelinde olduğu gibi, İsveç'te de salgınla mücadele çok yönlü olarak devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi