Saab, İsveç Ordusu’nun hava savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesini kapsayan 170 milyon SEK (Yaklaşık 17 milyon Dolar) değerinde bir sipariş aldı. Sözleşmenin süresi üç yıl daha opsiyonlu olabilecek olup tahmini teslimatların 2023-2025 arasında gerçekleşmesi planlandı Çalışmalar, Saab’ın İsveç’teki tesislerinde, Halmstad, Växjö ve Göteborg, gerçekleştirilecek.

İsveç Ordusu Kara Konuşlu Hava Savunma Sistemi

Sözleşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Saab’ın Taktik Destek Çözümleri iş birimi başkanı Michael Olofsson:

“Sürekli destek sağlayarak, İsveç kara konuşlu hava savunma sistemlerinin hazır olmasını sağlamaya ve silahlı kuvvetlerin İsveç hava sahasını güvende tutmaya devam edebilmesine katkıda bulunuyoruz.”

Saab, 60 yılı aşkın bir süredir İsveç Silahlı Kuvvetlerinin kara konuşlu hava savunma sistemlerine destek sağlamaktadır. İsveç Ordusu şu anda RBS 70 ve RBS 90 füze sistemlerini ve yere konuşlu radarlar olan Giraffe AMB ve Giraffe 75 gibi Saab yapımı sistemleri aktif olarak kullanmakta . Saab, komuta ve kontrol sistemleri ve yazılımlarına ek olarak RBS 97 kısa menzilli hava savunma sistemi için de destek sağlıyor.

RBS 70 (Robotsystem 70), Saab yapımı bir kısa menzilli ve taşınabilir bir hava savunma sistemidir ve tüm iklim bölgelerinde görev yapabilecek şekilde tasarlanmıştır.

RBS 70 Hava Savunma Sistemi

Kara konuşlu hava savunma sistemlerinin başarısı, tam durumsal farkındalık ve mevcut kaynakların verimli koordinasyonuna dayanır. Hava tehditleri alçaktan uçan, yavaş ve küçük dronlardan hızlı hareket eden avcı savaş uçaklarına ve füzelere kadar çeşitlilik gösterir. Bu tehditler, konvansiyonel savaş durumlarında, genellikle gizleme ve yanıltıcı Elektronik Karşı Tedbirlerle birlikte ve ayrıca diğer askeri operasyonlarda ortaya çıkabilir.

İlgili Olarak

Editör: İsveç Gündemi