İsveç Denizcilik İdaresi'nin deniz ve hava kurtarma merkezi, yardım için üç birim gönderdi.

Denizcilik ve Hava Kurtarma Merkezi kurtarma lideri Jörgen Hansson, kişisel yaralanmalar veya sızıntılar hakkında hiçbir bilgimiz yok dedi.

Kaza, sabah saat 10'da meydana geldi. 

Bir Rus askeri gemisi, Kuzey Pasifik'teki Marshall Adaları bayrağı taşıyan konteyner gemisi olan Ice Rose ile çarpıştı. Çarpışma, Danimarka tarafındaki Drogden deniz fenerinin güneyinde meydana geldi ve İsveç Denizcilik İdaresi'nin Danimarka'daki muadili kazaya müdahalede öncülük ediyor.

Bölgedeki nöbetçi memur Klaus Rasmussen, her iki gemininde biraz farklı bir rotayla kuzeye doğru yola çıktıklarını belirterek, kazaya karışan gemilerini görüyorum ifadeleri kullandı.

Kazanın yoğun sis nedeniyle meydana geldiği düşünülüyor.

İsveç'teki Deniz ve Hava Kurtarma Merkezi de yardım için üç birim ve Sahil Güvenlik bir helikopter gönderdi.

"Gerekirse takviye destek gönderilecek" diyen, Denizcilik ve Hava Kurtarma Merkezi kurtarma lideri Jörgen Hansson, şu ana kadar kişisel yaralanmalar, petrol sızıntısı veya su sızıntısı hakkında hiçbir bilgimiz yok dedi.

Her iki gemi de denetlendi ve şu ana kadar herhangi bir sızıntı veya yaralanma raporu yok.  Konteyner gemisi daha fazla inceleme için kaza yerinde tutuluyor, ancak diğer gemi bir Rus devlet gemisi olduğu için Danimarka yetkilileri gemiyi tutma yetkisi bulunmuyor.

"Rus devlet gemileri üzerinde yetkimiz yok ama onlarla temas halindeyiz" diyen Rasmussen, Gemide panik olmadığını ve durumu kontrol altında olduğunu belirtti.

Kaza sonucunda her iki gemide de ufak hasarlar meydana geldiği söyleniyor.

Editör: İsveç Gündemi