Polis, işlenen cinayetle ilgili zanlının bilgilerini yayınladı.

45 yaşındaki bir adam, Sundbyberg belediyesi Rissne'deki Hemköp'ün önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre cinayetin nedeni ATM'den para çeken bir kişinin gasp edilmek istenmesi.

Şüpheli katilin olay yerinden çıkarken beyaz bir maske taktığı ve kırmızı ayakkabılar giydiği söyleniyor.

45 yaşındaki adam Hemköp dışında bıçakladı aldığı bıçak darbelerinden sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kurban saat 20.31'de yaralı olarak bulundu ve ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak hayatı kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, adamın fail tarafından soyulduğunda ATM'den para çektiği söyleniyor. Polis, TT'ye yaptığı açıklamada saldırgan ile öldürülen 45 yaşındaki kurban arasında önceden bir bağ kurulamadı dedi.

"Olayın işlenmesiyle ilgili iyi bir fikrimiz var" diyen Ola Österling, akşam saatlerinde haber ajansına verdiği demeçte, kurbanın olaya dair herhangi bir rolü olmadığı görülüyor ifadeleri kullandı.

Akşam, diğer şeylerin yanı sıra çok sayıda polis, eğitimli köpeklerle ve helikopter destekli olay yerinde geniş bir arama yapıldı.

Gece saat ikiden kısa bir süre sonra, polis olayla ilgili teknik soruşturmayı bitirdi ve barikatlar kaldırıldı.

Kırmızı ayakkabılar ve beyaz maske

Sabah saatlerinde polis, cinayetten şüphelenilen kişi hakkında bir rapor yayınladı. Fail, yaklaşık 180-190 cm boyunda bir erkek olmalıdır.

Cinayet sırasında sırtında beyaz baskılı mavi bel boyu bir ceket, siyah pantolon, kırmızı ayakkabılar ve beyaz maske giydiği söyleniyor.

Stockholm Polisi basın sözcüsü Anna Westberg, katil hakkında önemli ipuçlarına sahip olduğunu belirtti. Ancak şimdi daha fazla tanık bilgisi alırsak kişiyi tutuklayabileceğimizi umuyoruz dedi.

"Çok sayıda tanık dinlendi"

Westberg'e göre, polis gece boyunca olaya tanık olan çok sayıda kişiyi dinledi.

Westberg, "Çok sayıda tanıkla görüştük, gördükleriyle ilgili detay veremem" diyerek, zanlı hakkında daha fazla bilgisi olanların polise başvurmasını istedi.

Failin tutuklanması için soruşturma kapsamında çeşitli çalışmalar yapıyoru ifadeleri kullanan Westberg, iyi bilgilere sahibiz ve katil zanlısının yakalanması için çalışmalar devam ediyor dedi.

Editör: İsveç Gündemi