Edinilen bilgilere göre, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişi akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kimlik tespiti ve olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, zanlının daha önce suçlara bulaştığı ve hem cezaevinde yattığı, hem de başka bir olayda şüpheli olduğunu belirtti.

Edinilen bilgilere göre, vurularak öldürüken kişi, Nils "Einár" Grönberg'i sanatçının öldürüldüğü kandırarak çağıran kişi olduğundan şüpheleniliyordu.

Çete bağlantısı olduğu iddia edilen kişinin bazı olaylarda cidd bilgiye sahip ve olaylarda önemli rol aldığı ileri sürülüyor. Öte yandan öldürülen sanatçı Einár'ın cinayet olayında kilit bilgilere sahip olan şahsın ölümüyle olayın çözülmesi tamamen imkansız halde geldiği iddia ediliyor.

Pazar sabahı saat 08:30'dan kısa bir süre sonra polis, Stockholm'ün kuzeybatısındaki Rinkeby'ye çağrıldı.

Olay yerinde 30'lu yaşlarında bir adam vurulmuş halde bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri hemen kurtarma çalışmalarına başlarken, şahıs daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Akşam 7'den kısa bir süre sonra polis, adamın aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü duyurdu. Cinayetle ilgili ön soruşturma başlatıldı. Henüz kimse tutuklanmadı.

Adamın saat 17.15'te hastanede öldüğü açıklandı ve yakınlarına haber verilmedi.

Stockholm polisinde görevli memur suç sınıflandırmasının cinayet olarak değiştirildiğini söyledi.

Bu cinayet olayıyla birlikte İsveç'te bu yıl ateşli silahla işlenen 62. cinayet olarka kayıtlara geçti.

Polis olayı aydınlatmak için görgü tanıklarının beyanlarını almak için çok sayıda kişi ile konuştu.

Suç şebekesi bağlantısı var

Edinilen bilgilere göre, vurularak öldürülen kişinin suç şebekesi Dödspatrullen üyesi olduğu belirtildi.

Cinayetin, çete üyesi arabaya binerken bir akrabasının evinin önünde işlendiği söyleniyor. Başından vurulduğu söyleniyor. Edinilen bilgiye göre, adam düzenli olarak çelik yelek giyiyordu.

Şüphe Mayıs ayında tebliğ edildi

Mayıs ayında, adamın 19 yaşındaki rapçi Nils "Einár" Grönberg'in öldürülmesine yardım ve yataklık etme şüphesiyle tebliğ edildiğini bildirdi. Edinilen bilgiye göre, Pazar sabahı vurularak öldürüldüğünde, adamın cinayete yardım ve yataklık etmekten şüpheleniliyordu.

Einár cinayeti 21 Ekim 2021'de Hammarby Sjöstad'da gerçekleşti. Sanatçı öldürüldüğü zaman İsveç'in en başarılı sanatçılarından biriydi.

Editör: İsveç Gündemi