Edinilen bilgilere göre, tutuklu bulunduğu cezaevinden hukuki hakları kapsamında kısa süreliğine Kungsbacka'daki Hede Fashion Outlet'te geziye çıktı.

Hükümlü Outlet'te önünde araçla gelen iki kişi tarafından gardiyanların gözü önünde kaçırıldı.

Kaçırılma olayının meydana gelmesiyle polise bilgi verildi. Araçla kaçan kişilerin yakalanması için polis arama başlattı.

Basında yer alan bilgilere göre, suçluyu kaçıran 17 ve 20 yaşlarında iki kişi olduğu tahmin ediliyor.

Polis sözcüsü Christer Fuxborg, dün olayla ilgili dört kişi tutuklandı dedi. Ancak hükümlünün hala bulanamadığı söyleniyor.

Çete çatışması

2018 yılının 8 Ocak tarihinde Rinkeby'deki pizzacıda işlenen cinayetle ilgili tutuklanan ve cinayeti işlediği zaman 16 yaşında olan zanlı, kamera görüntülerinin ortaya çıkması sonucunda yakalanmış, cinayet ve buna bağlı olarak silah, bunun yanı sıra uyuşturucu ele geçirilmişti.

Tüm bu olaylardan suçlu bulunan zanlı bölge mahkemesi tarafından hapse mahkum edildi. Suçu işlediği dönemde 16 yaşında olan katil zanlısı, yattığı süre nedeniyle belli aralıklarla hukuki olarak dışarı çıkma hakkı bulunuyor.

Yine bu hakları çerçevesinde gardiyan gözlemi altında dışarı çıkan mahkum, henüz kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından kaçırıldı.

Kaçış planı hakkında henüz net bir bilgi yokken, polis mahkumun yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi