Edinilen bilgilere göre, olayla ilgili farklı çetelerin güç savaşında öldürülen gencin infaz emri daha önceden verilmişti.

Polis sözücüsü Per Fahlström, kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz derken, bölgede büyük sessizliğin hakim olduğu dikkat çekiyor.

Bilgilere göre, Perşembe günü Rinkeby'de yapılan saldırı, suç dünyasındaki bir anlaşmayla bağlantısı var. Farklı çetelerin ortak çalışmasıyla 22 yaşındaki çete liderinin infaz emri verilmiş gibi görünüyor.

Hedef alınan kişi, kafası da dahil olmak üzere vücudunun birçok yerinden vuruldu. Polis saldırıda kaç merminin sıkıldığına dair net bir bilgi vermese de, yaklaşık 40 el ateş edildiği tahmin ediliyor.

Polis oluşturduğu raporda çok sayıda ateş edildiği yazıyor.

Shottaz çetesi ile Death Patrol çete grupları arasında 2015 yılından bu yana çok sayıda cinayet, saldırı ve öldürme teşebbüsü yaşandı. Geçtiğimiz hafta Danimarka'da davası görülmeye başlanan ve İsveç'te iki cinayet işleyen suç üyeleri de bu çetelerle bağlantı, davanın görülmeye başlamasından dört beş gün sonra saldırının yapılması da farklı soruları akla getiriyor.

İntikam eylemleri!

Genellikle küçük çocuklar olarak göz önünde bulunan her iki çetenin de arkasında uyuşturucu baronları bulunuyor. Gerek Shottaz çetesi, gerekse Death Patrol çetesinde, ulusal ve uluslararası farklı güç odaklarının ortak noktada buluştuğu bu iki çetenin son yıllarda İsveç başta olmak üzere, Danimarka, Finlandiya, Polonya, Norveç gibi ülkelerde uyuşturucu dağıtım ve yönetimi yaptıkları biliniyor. Geçtiğimiz günlerde İspanyol polisinin yaptığı büyük bir operasyonda yakalanan 20 kişiden ikisi de bu gruplara ait İsveç temsilcileri olduğu ve güçlü bağlantıları olduğu anlaşılıyor.

Polis narkotik ve cinayet birimlerinin çok fazla ortak hareket etmeyişi bu bağlantıların çözümlenmesini zorlaştırıyor gibi görünüyor.

Son bir yıl içinde bilinen en az 5 cinayet ve onlarca cinayet girişimi olayına karışan çetelerin İsveç'te hala ellerini kollarını sallayarak dolaşmaları da farklı bir soru işareti olarak duruyor.

Editör: İsveç Gündemi