Bölgede düzenlenen büyük bir polis operasyonunun ardından, cinayete teşebbüs şüphesiyle iki kişi tutuklandı.

Polis, Cuma gecesi saat 22:00'den kısa bir süre sonra Stockholm'ün batısında yer alan Rinkeby olayıyla ilgili ihbar aldı. İhbar üzerine olay yerine giden polis bıçaklanmış ve feci şekilde darp edilmiş yaralı bir kişiyi buldu.

Stockholm polisi basın sözcüsü Carina Skagerlind, yaralının ambulansla hastaneye gönderildiğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre, adamın bir apartmanda işkence işkence gördüğü söyleniyor. Şahsın birkaç bıçak yarası aldığı ve kaçmayı  başaramadan önce bir restoranın yakınında elleri bağlandığı söyleniyor.

İki kişi tutuklandı

Gece boyunca polis bölgede büyük çaba sarf etti.

Adamın bulunduğu yerin yakınında iki kişi tutuklandı ve cumartesi sabahı saat 07:00'den kısa bir süre sonra polis, biri 40'lı, diğeri 50'li yaşlarında olmak üzere iki kişinin de tutuklandığını duyurdu.

Stockholm Polisi'nden Ola Österling, daha fazla kişinin olaya karışmış olabileceği şüphesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattıklarını belirtt.

Olay yerinde teknik araştırma yapıldı.

Hem tanıklarla hem de tutuklularla yapılan sorgulamalarda ortaya çıkan durumun araştırıldığı ve analizin devam ettiği belirtildi.

Österling, tutuklanan iki zanlının daha önce poliste kayıtları olup olmadığı konusunda yorum yapmazken, bazı kaynaklara göre, şüphelilerden en az biri daha önce soruşturma geçirdiği söyleniyor.

Säpo'nun basın sekreteri Johanna Aschan olaya dahil olmadıklarını belirtiyor.

Olayın bir yerel polis olayı olması nedeniyle Säpo'nun soruşturmaya dahil olmasını gerektiren bir durum yok denildi.

Saldırya maruz kalan şahsın tedavisine hastanede devam ediliyor. Edinilen bilgiye göre ağır yaralanan kişinin durumu stabil. Mağdurun ve şüphelilerin birbirleriyle ne gibi bir ilişkisi olduğu hala belirsiz.

Editör: İsveç Gündemi