Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Donald Trump’un seçimi kazanmasından sonra  ABD'nin Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanıması ve Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları zayıflatması gibi bir bilginin ellerinde olmadığını söyledi.Resmi temaslar için İsveç’in başkenti Stockholm'de bulunan Poroşenko, İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile bir araya geldi.

Poroşenko, görüşmenin ardından Lövfen ile basına açıklamalarda bulundu. 

Donald’un seçimleri kazanması ile ilgili   ABD'nin Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanımasının ve Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları zayıflatması gibi iddiaları yanıtlayan Poroşenko,''ABD'nin Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanıması ve Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları zayıflatması gibi bir bilgi elimizde yok. Dünyada Rusya'nın Kırım'ı ilhakını sadece Venezuela ve Kuzey Kore tanıdı. ABD, Kuzey Kore değil.   Donald Trump’un Başkanlığı kazanmasına ve Amerikan halkının seçimine oldukça saygı duyuyoruz'' dedi.

 Poroşenko, İsveç'in Kırım davasında Ukrayna'nın yanında durduğu için teşekkür etti.

- İsveç Ukrayna'ya desteğini sürdürüyor

İsveç Başbakanı Stefan Löfven'de, Rusya'nın Kırım işgaline son vermesi gerektiğini hatırlatarak, ''Bu konuda Ukrayna'ya geçmişte olduğu gibi yardım etmeye devam edeceğiz'' dedi. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi