Polis, Kuzey bölgesinde ve esas olarak Västernorrland'da sahte banknotların çok fazla olduğu konusunda uyardı. Polis sitesinde yer alan bir metne göre, son günlerde bölgede bir düzine sahte 500 banknot raporu hazırladı.

Sundsvall'daki polis dolandırıcılık merkezindeki ön soruşturma yetkilisi Mikael Ahrtzing, "Bu tür olaylar dalga dalga ilerliyor ve şu anda açıkça bir dalgamız var" dedi.

Sahte banknot eline geçen kişiler derhal polise başvururak şikayetçi olması gerekiyor denildi.

Ahrtzing, "Sahte banknotlar ciddi bir şekilde üretiliyor" ifadeleri kullanarak nakit taşıyan bireylerin sahte paraya karşı dikkatli olması gerekiyor. Dikkatsizlik veya stresli zamanlarda genellikle insanların dalgın olduğunu ve böyle zamanlarda 500 kronluk nakit işlemlerde alınan paraya dikkatlice bakmak gerektiğini belirtti.

Polis, sahte paralara karşı vatandaşların detaylara dikkat etmesi gerektiğini belirtirken, kalpazanların kolay yoldan para kazanarak güçlenmesine izin verilmemesi gerekiyor yorumu yaptı. Banknotta renk ve hareket değişiklikleri görünür olmalı ve şeffaf olduğunda filigran görünür olmalıdır.

Editör: İsveç Gündemi