Hastanede tedavisi süren şahsın, Cumartesi sabahı yaşamını yitirdiği açıklandı.

Güney Bölgesi polis basın sözcüsü Rickard Lundqvist, hem akrabalar hem de olaya karışan polis memurları için son derece trajik bir durum olduğunu söyledi.

Cuma akşamı saat 21.00'den kısa bir süre sonra polis, Storebro, Vimmerby'deki bir apartman dairesinde kavga çıktığı konusunda uyarıldı.

Olay yerinde tehdit edici bir durum ortaya çıktı ve 45 yaşındaki bir adam polise saldırdı. Polis kafasına darbe aldı ve ardından silahını ateşledi. Polisin silahından çıkan kurşunlarla yere yığılan kişi sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.

"Bir apartmanda çıkan bir kavgayla ilgiliydi ve durum, devriyenin apartmana girmesiyle ortaya çıktı." diyen Güney Bölgesi polis sözcüsü Rickard Lundqvist, olayla ilgili daha fazla bilgi vermekten kaçındıklarını ve incelemenin sürdüğünü belirtti.

Cumartesi günü, polisin ateş açması sonucu yaralanan şahsın yaşamını yitirdiği doğrulandı ve yakınlarına haber verildi.

Polis basın sözcüsü: "Yaralanma öncelikle yaşamı tehdit edici değildi ama adamın ölmesine üzüldük. Kaç el ateş edildiği veya adamın nereden vurulduğuna dair ayrıntı veremiyoruz" ifadeleri kullanarak, "fail hakkındaki şüpheler ve polislerin eylemleri artık soruşturulmalı, ki böyle durumlarda bu her zaman yapılır" dedi.

Polis memuru da müdahalenin ardından yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak Cumartesi sabahı taburcu edildi.

Polis, o sırada dairede başka kişilerin olup olmadığı konusunda da yorum yapmak istemedi.

Editör: İsveç Gündemi