Karrachi polisi her yerde katil zanlısını ararken, şahsın ülkeden kaçarak İsveç'te geri döndüğünden şüpheleniyor.

İsveç polisi de olayı araştırıyor. 

Edinilen bilgilere göre, polisi öldürdüğü tespit edilen İsveçli zanlı için İnterpol aracılığı ile uluslararası yakalama kararı çıkarıldı.

Olayın, Pazartesi günü meydana geldiği açıklandı. Polis ile tartışdığı ve tartışma sırasında siyah araçta bulunan kişilerin ateş açarak olay yerinden kaçtığı görülüyor.

Vurulan kişinin polis olduğu açıklandı. Kurşunların hedefi olan polis olay yerinde yaşamını yitirirken, kimliği tespit edilen ve İsveç vatandaşı olduğu saptanan zanlı için geniş çaplı arama başlatıldı.

Pakistan polisinin konu ile ilgili İsveç polisi ile de irtibara geçtiği ve İnterpol aracılığı ile tutuklama kararı çıkarttığı belirtiliyor.

Pakistan basınında yer alan habere göre, polis zanlının bir olaya karışması nedeniyle durdurdu. Durdurulan araçtaki katil zanlısı ile polis arasında tartışma yaşandığı sırada zanlı çektiği silahı ateşledi ve sonrada olay yerinden hızla uzaklaştığı yazıyor.

Olayın CCTV görüntüleri Twitter'da dolaşıyor, şüpheli ve polisin - her ikisi de silahlı - siyah bir arabadan inip hararetli bir tartışmaya girdiğini gösteriyor.

Durumun büyümesi üzerine zanlı, polis memuruna yakın mesafeden birkaç el ateş ederek kaçtı ve polisi olay yerinde ölü olarak bıraktı.

Polis, aracı ve iddia edilen cinayet silahını ele geçirmeyi başardı, ancak zanlı hâlâ firarda.

Editör: İsveç Gündemi