Polisin verilerine göre büyük şehirlerde işler doğru yönde gidiyor.

Malmö'deki Polis Bölge Müdür Yardımcısı Mattias Sigfridsson, "birkaç saldırıyı engelledik" dedi.

Malmö'de sokakta öldürülen 15 yaşındaki bir çocuk, geçen yıl şehirde meydana gelen ölümcül silahlı saldırıya maruz kalan yedi kurbandan biriydi. Saldırıdan sonra polis, uzun vadede çeteyle ilgili şiddeti engelleyecek özel bir ulusal olay olan Operasyon Hoarfrost'u duyurdu.

Ancak zaten 2019'da Malmö'deki ölü sayısı azalmıştı. Buna ek olarak, şehirde 34 ateşli silahlı olayla son altı yıldaki en düşük rakamdı ve polis 2017'de patlamalar hakkında özel istatistikler uygulamaya başladığından bu yana silahlı saldırı sayısı en dip noktayı gördüğü görülüyor.

Henüz mutlu değiliz, daha yapılacak çok şey var diyen Mattias Sigfridsson, nereye gittiğine dair sonuçlar çıkarmak için henüz çok erken, ancak nerede istediğimizi ve nereye gideceğimizi biliyoruz.

Çözünmüş suç ağları

Benzer eğilimler diğer büyük şehirlerde de görülebilir. Geçen yıl iki kişinin vurularak öldürüldüğü Göteborg'da, ateşli silahla saldırı sayısı yarıdan fazla azaldı. Stockholm'de olaylar daha azdı, ancak olaylarla bağlantılı olarak daha fazla insan öldü.

Mattias Sigfridsson'a göre, polis büyük şehirlerde aynı şekilde çalışıyor ve bu da karşılık buldu. Önleyici yöntemler ve ciddi suçlu bireylere karşı çabaların önceliklendirilmesi hakkında çok şey olduğunu söylüyor.

Önde gelen birçok kişiyi durdurduk ve az çok suç şebekelerini çözdük ve bunlar sokaktan çıktı. Gerçekleşmeyen suçları ölçmek mümkün olmasa da, birkaç saldırıyı önledik.

Editör: İsveç Gündemi