Polis devriyelerinin köpeği avlamak için hem uyarı ateşi hem de aktif ateş açmasına rağmen köpeği yakalamayı başaramadılar.

Doğu bölgesi polis basın sözcüsü Johnny Gustafsson, "köpeğin hala kaçak olduğunu göz ardı edemeyiz" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Hageby'de büyük, siyah bir köpek birkaç kişiye saldırıp ısırdı. Bölge sakinlerin olayı polise bildirdi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi çağrıldı. Köpeğin gelen polis ekiplerine de saldırmaya çalışması üzerine, ateş açıldığı ancak köpeğin kaçarak gözden kaybolduğu belirtildi.

Saldırgan köpeğin yakalanması için çalışmalar sürerken, hayvanın halk için tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle polise ötenazi yapma izni verildi. Akşam 20.00 sularında, başka bir polis ekibi ikinci kez kaçan köpeği gördü.

Polis memuru Johnny Gustafsson, köpeği etkisiz hale getirmek için ateş ettiklerini ancak etkisiz hale getirmeyi başaramadıklarını söyledi.

Saatler süren kovalamaca, köpek yakalanmadan sona erdi. Polis, köpeğin durumu ile ilgili net bilgi vermezken, akşam saat 22.00 sıralarında aramayı durdurduklarını söyledi.

Üç kişi yaralandı

Köpeğin saldırması sonucu 3 kişi yaralandı. Köpeğin hangi cins olduğu bilinmiyor. Polis, başıboş dolaşan siyah bir köpek görenleri 112'yi aramaya çağırdı.

Polis olaya dair soruşturma başlatırken,

Editör: İsveç Gündemi