Polis: "Bunu kimin yaptığını bilmek istiyorum"

Kadının E18 üzerindeki ormanlık bir alanda öldürülmüş olarak bulunmasının üzerinden üç ay geçti ama kadının kim olduğu hala bir sır.

Polis kapsamlı soruşturmayı devam ettirdiklerini belirtirken, bulunan cesetteki diş protezinin onları çözüme yaklaştıracağını umuyor.

Dedektif Müfettiş Kickis Åhré Älgamo, bu, kendisine çok iyi baktığını ve sağlığına dikkat ettiğini gösteriyor, dedi.

Polis ormanlık alana geldiğinde, yerde yatan kadının öldürüldüğüne dair hiçbir şüphe yoktu.

Cesedin bulunduğu Kungsängen'deki E18'te geniş alan kordon altına alınarak delil bulmaya çalışan polis, olayın cinayet olduğunu tespit etti.

Kadının kim olduğu hala bilinmiyor.

Kadın dair, ne polisin ulusal ne de uluslararası sisteminde bir bilgiye ulaşılmıyor ve İsveç'te polise kayıp olarak bildirilmedi.

Polisin elindeki verilere bakıldığında, kadının yaklaşık 156 santimetre boyunda ve yaklaşık 70 kilo ağırlığında olduğu. Siyah, kıvırcık, orta uzunlukta saçları vardı ve yaklaşık 55 yaşında olduğu saptandı.

20 Haziran'da cesedi bulunduğunda üzerinde siyah işlemeli, limon rengi bir tunik vardı.

Ancak kadınla ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı ve şimdi polis bunun onun kim olduğunun belirlenmesine yol açabileceğini umuyor.

Perstorp ile Klippan arasındaki 21 nolu karayolunda seyir halindeki araç alev aldı Perstorp ile Klippan arasındaki 21 nolu karayolunda seyir halindeki araç alev aldı

Bakımlı dişleri var

Kadının geçici bir takma dişi var.

Dedektif Müfettiş Kickis Åhré Älgamo, "İzini sürmeye çalışıyoruz: kim yaptı, hangi diş hekiminde tedavi yapıldı? İsveç'te mi yoksa yurtdışında mı oldu? artık bu konuda yardım almayı umuyoruz" ifadeleri kullandı.

Protez ne anlama geliyor olabilir?

Älgamo: "Farklı teoriler var, tedavi görüyor olabilir, bilemiyoruz. Ayrıca burada İsveç'te mi yoksa yurtdışında mı olduğunu bilmiyoruz ve şimdi diş kliniklerini araştıracağız. Konuştuğum diş hekimleri, insanların genellikle yüzlerinden değil, diş durumlarından tanındığını söylüyor" dedi.

Adli Tıp Kurumu uzmanları ve diş kliniklerindeki hekimlere göre kadının diş bakımına ve sağlığına dikkat ettiği belirtiliyor.

"Merak eden biri olmalı"

Kadın kim?

Hayatında çocukları, arkadaşları, sevdiği veya ebeveynleri var mı?

Onu kim özlüyor ve neredeler?

Polis, sadece cinayet soruşturmasını ilerletmek için değil, aynı zamanda kadının en yakınlarını da haberdar edebilmek için onu teşhis etmeyi umuyor.

Dedektif, "Onu merak eden biri olmalı ve sonra ne olduğunu bilen bir veya birkaç kişi vardır" mutlaka dedi.

Cesedin bulunmasının üzerinden yüz gün geçmesine rağmen hala kimlik tespiti yapılamaması soruşturmayı da olumsuz etkiliyor.

Editör: İsveç Gündemi