Polis Türk asıllı komandonun kaçırılmış olabileceğine yönelik soruşturma başlattı. Aftonbladet gazetesi Deniz'in 2 hafta önce spor yapmak için gittiği salonu terk ederken kameraya yansıyan görüntüsünü yayımladı. 

İki haftadır yoğun bir şekilde aranan Deniz Arda'dan hala bir haber yok. Polis kaçırılmış olabileceği yönünde soruşturma başlatırken, Stockholm Polisi basın sözcüsü Ola Österling, kaçırma olayının önsoruşturmasına yönelik dosyanın şekillendiğini belirtti.

18 Kasım Çarşamba günü 31 yaşındaki Deniz Arda'nın kayıp olduğu bildirildi. Arda, İsveç ordusunda önemli görevlerde yer almış, uzman bir subaydır ve Silahlı Kuvvetlerde üst düzey bir pozisyona sahiptir.

Stockholm'de Södermalm'de yaşayan Deniz Arda, geçen hafta İsveç'in kuzeyinde bir askeri tatbikatta yer alacaktı.

En son, 13 Kasım Cuma veya 14 Kasım Cumartesi günü çıkıp antrenman yapacağını söylemişti. 

Stockholm'ün güneyindeki Sörmlandsleden boyunca geçen hafta sonu çok büyük bir arama çalışması yapıldı. Diğer şeylerin yanı sıra, polis helikopterle arama yaptı, kayıp kişilerin bulunması ile ilgili "Kayıp İnsanları Arama" örgütü operasyon başlattı. Buna ek olarak Deniz'in arkadaşları ve ailesi'de aramaya katıldı. Dört yüzden fazla askerinde aramaya gönüllü katıldığı olayla ilgili henüz bir sonuç elde edilemedi.

Deniz Arda'nın kayıp olayıyla ilgili kapsamlı soruşturma devam ederken, kamuoyu ile paylaşılmayan bazı önemli ipuçlarının elde edildiği biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi