İşgücü piyasasının daralmasıyla birlikte fuhuşta ciddi bir artış yaşandı.

Avrupa'da kapalı sınırlar ve hızla değişen bir işgücü piyasası.

Pandemi sırasında İsveç'te fuhuşta bir artışa neden oldu.

Stockholm polisi insan kaçakçılığı bölümü başkanı Jana De Geer, bazılarının geçim kaynaklarına tek alternatif olarak fuhuş yaptığını söyledi.

Polise göre, Avrupa'daki pek çok ülke geçtiğimiz yıl içinde ciddi şekilde kapatıldı ve bu da İsveç'te fuhuşta artışa yol açtı.

Aynı zamanda polis, İsveç'te doğup büyüyen daha fazla kadının fuhuş yaptığına dair veriler elde ettiğini aktardır.

Polisin hazırladığı rapora göre, özellikle internet ortamında fuhuşa yönelik daha fazla reklam yer alırken, aynı zamanda kolluk kuvvetlerinin yaşanan durumla ilgili daha fazla mücadele etmesiyle belirginlik gösterirken, fuhuşun giderek arttığının da altı çizildi.

İsveç'te daha uzun kaldılar

Yapılan değerlendirmede, hava ve kara trafiğinin ülkeler arasında azalması nedeniyle, fuhuşun daha çok ülke içinde dönmeye başladığı belirtildi. Daha önce fuhuş yaparak hayatını kazananların farklı ülkelere gittiği ancak pandemi sürecinde ülke içinde kalması nedeniyle daha fazla belirginleşmeye başladığı aktarıldı.

Pandemi sırasındaki seyahat kısıtlamaları, yurt dışından İsveç'e fuhuş için gelen kadınların beklenenden daha uzun süre kalmaları sonucunu da doğurdu.

Jana De Geer'e göre, artışın bir başka açıklaması da koronanın işgücü piyasasını sert bir şekilde vurmasıdır.

"İnsanlar salgın sırasında gelirlerini kaybetti" diyen Jana De Geer, bazılarının geçim kaynaklarına tek alternatif olarak fuhuş yaptığını söylüyor.

Korkunç rakamlar

Jana De Geer, herkesin aynı güvenlik ağına erişimi olmadığını belirtirken, bu onların fuhuş yapmaları anlamına gelebilecek bir durum yorumu yaptı.

Jana De Geer, "Burada yaşayan bizler, işi devam ettirebilir veya çeşitli sosyal katkılar şeklinde destek alabilirdik" diyerek, ancak bu bireylerin hala bir geçim yüküne sahip olduğunu ve bunu tek alternatifiniz olarak gördüğünüz gibi olduğunu söyledi.

Ayrıca karanlık figürün büyük olduğunu da vurguluyor.

Cinsel hizmetlere olan talep, yetkililerin sosyal mesafeyi korumayı sık sık tavsiye etmesine rağmen devam etti.

"Bireylerin covid-19 testleri pozitif çıkmasına rağmen, hala fuhuş yapan insanları aramayı seçtikleri tanıklıklarımız var" diyen Jana De Geer, bu durumun arkasında onu çok acımasız kılan mekanizmalar olduğunu söyledi.

Editör: İsveç Gündemi