Polis ölümcül saldırı olaylarının arkasındaki durumu araştırırken, daha fazla saldırı olayının yaşanabileceğini "göz ardı edilemez" dedi.

Bölge polisi basın sözcüsü Mats Öhman, görünürlük ve istihbarat çalışması ile bunu önlemek için çalışıyoruz dedi.

Geçen Çarşamba günü, 30 yaşlarındaki bir adam Väster bölgesindeki bir otoparkta öldürüldü. Edinilen bilgilere göre, öldürülen kişi bir suç şebekesi liderlerden. Polis daha sonra özel bir çalışma başlattı.

Cumartesi gününe doğru bir sonraki ölümcül saldırı, Oxhagen'deki bir yerleşim bölgesinde 41 yaşındaki bir erkek vurularak öldürüldü. Birkaç el ateş edildi ve görgü tanıkları, faillerin maskeli olduğunu söylüyor. Saldırıda ağır yaralanan şahıs özel bir araçla hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen öldü.

"İntikam eylemleri"

Edinilen bilgilere göre, bunun bir intikam eylemi olup olmadığı araştırılıyor. Birkaç maskeli kişinin olay yerinden kaçtığı görülüyor. Polis olaya dair sessizliğini koruyor ve cinayetler arasında bir bağlantı olup olmadığına dair bilgi vermiyor.

Bergslagen polis basın sözcüsü Mats Öhman, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada "Soruşturuyoruz, bu gibi ciddi suçlarda yaptığımız bir şey. Ne düşündüğümüz hakkında yorum yapmayacağım" ifadeleri kullandı.

Daha fazla misilleme riski var mı sorusu üzerine: Öhman, "Yakın veya gelecekte benzer olayların devam etme riski olduğu göz ardı edilemez. Görünürlük ve istihbarat çalışmaları ile bunu önlemek için çalışıyoruz" dedi.

Saldırı sonucun hayatını kaybeden kişilerin suç çeteleri ile bağlantıları olup olmadığı konusuna da "Buna yorum yapamam" diyen Öhman, olayları araştırdıklarını söyledi.

"Buna büyük önem veriyoruz"

Geçen haftanın ölümcül saldırısından sonra, polis özel bir çalışma başlattı. Kurum şimdi durumla başa çıkmak için gerekli gerekli tedbirleri aldığını düşünüyor.

Mats Öhman, "Yönetim durum hakkında her zaman bilgilendirilir. Bu, dış hizmetteki keşif liderleri, araştırmacılar ve personel ile uyumlu olarak ele alınmaktadır. Büyük bir odaklanma var ve buna büyük önem veriyoruz ve bu gece görevde daha fazla personelimiz var. Bölgenin diğer yerlerindeki kaynaklardan yardım aldık" yorumunda bulundu.

Saldırının yapıldığı olay yeri hala kordon altında. Olaylar arasındaki bağlantı ve son olaya dair soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi