Bu sabah erken saatlerde özel savcılıkta savcılar tarafından görevi kötüye kullanmayla ilgili bir ön soruşturma başlatıldı. Tutuklama engellendi ve adli tıp teknisyenleri sabah saatlerinde adli tıp incelemesi yaptı.

Doğu Bölgesi polis sözcüsü Thomas Agnevik, savcı kendi değerlendirmesini yapsa bile, ölüm gibi ciddi bir sonuç söz konusu olduğunda bir ön soruşturma başlatmanın prensipte rutin olduğunu söylüyor.

"Acil durum ve soruşturma önlemlerinin çoğu şu anda alınmıştır, şu anda geçerli olan, bu işle uğraşan personelin kriz yönetimidir. Kesinlikle hiç kimse için iyi bir durum değil" ifadeleri kullandı.

Polisin tutuklamaya ne sıklıkla baktığı sorulduğunda Agnevik, kişinin neden gözaltına alındığına bağlı olarak büyük ölçüde farklılaştığını söylüyor.

Pek çok kişi bunun polis gözetiminde nasıl olabileceğini merak edebilir diyen Agnevik, "Sadece şunu söyleyebilirim ki, bunu artık yönetmeliğe uyup uymadığımıza bakabilecek savcılara teslim ediyoruz ve sonra bu soruşturmanın ne olacağını göreceğiz" yorumu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi