Polis artık onu canlı bulmayı beklemiyor.

Polis basın sözcüsü vekili Peter Wikberg, soruşturma kapsamında elde edilen bulgular ve aradan geçen zamana dayanarak kayıp olarak aranan kadını canlı bulmayı beklemediklerini söyledi.

25 yaşındaki kadının kayıp olayını on gündür araştıran polis, salı günü adam kaçırma ve cinayetten şüphelenilen 45 yaşındaki bir adamı gözaltına aldı.

8 Ekim'de kayıp bildirisi yapılan kadınla ilgili çok fazla çalışmalanın yapıldığı ancak kendini bulma konusunda bir ilerleme sağlanamadığı belirtildi.

Yapılan tüm çalışmalar ve elde edilen bulguları değerlendiren polis, canlı bulma ihtimalinin düşük olduğunu, bu nedenle canlı bulmayı beklemediklerini söyledi.

Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı

Västernorrland bölge polisi operasyon koordinatörü ve bu olay özelinde basın sözcüsü haline gelen Peter Wikberg, bunca çalışmaya rağmen kadının canlı bulunamaması, elde edilen bulgular ve soruşturmanın geldiği nokta itibarıyla kayıp kadını canlı bulmayı ummak fazla iyimser bir yaklaşım olacağı şeklinde konuştu.

Hafta sonu ve hafta başında polis, adli tıp, dalgıçlar, insansız hava araçları ve eğitimli köpeklerin dahil olduğu kapsamlı bir arama yapıldı.

"Hala ekipler olarak arıyoruz" diyen Peter Wikberg, bugün Stockholm'den bir helikopterin de aramaya katıldığını söyledi.

Peter Wikberg, şüphelinin gözaltına alınmasının olayın çözümünde önemli bir yere sahip olabileceğini vurguladı.

Salı günü gözaltına alınan adam daha önce her hangi bir sabıka kaydı yok. Polis daha önce, gözaltına alınan adamın ve kayıp kadının birbirlerini uzun süredir tanıdıklarını söylemişti.

Editör: İsveç Gündemi