İsveç'te polis teşkilatının masaj salonlarına yönelik yürüttüğü bir çalışmada 25 polis görevlendirildi. Bu polislerin sivil müşteri gibi gittiği masaj salonlarında 24 tanesine para karşılığı cinsel ilişki teklif edildiği ortaya çıktı.

İsveç polisinin yaptığı çalışmaya göre, İsveç'te masaj salonu olarak işlevini sürdüren ve Tayland'lıların çalıştı her 10 masaj salonundan 8'inde fuhuş yapıldığını ortaya koydu.

Polis komiseri Kajsa Wahlberg, bu salonlarda masaj unsuları genelev işlevini gördüğünü belirtti.

Son dönemlerde İsveç'te erkeklerin masaj salonunda satın aldıkları cinsel hizmetin çalıştıkları şirketlerde masaj hizmeti olarak faturalandırıldığını ve gider gösterildiğini de ortaya çıkardığını, ancak resmi olarak delillendirilemediği için buna yönelik bir soruşturma yürütülemediği belirtildi.

SJ'den Paskalya uyarısı SJ'den Paskalya uyarısı

Bir saatlik tam vücut masajı için 700 SEK. İlişki için 2.000 SEK. Gizli kameralı Norveçli bir muhabir ekibi, Bergen'deki Tayland masaj salonlarını ziyaret ettiğinde, kendilerine hemen cinsel hizmet teklif edildi. Polisin ulusal operasyon departmanından (NOA) Komiser Kajsa Wahlberg, durumun İsveç'te de aynı olduğunu söylüyor.

Masörler düzenli olarak ülkeler arasında seyahat ediyor

Polise göre, ülkedeki tahmini 2.000 Tay masaj salonunun yaklaşık yüzde 80'i masajın yanı sıra cinsel hizmetler de satıyor. İsveç'te fuhuşla bağlantılı organize suça odaklanan bir pilot projede, polisin ulusal operasyon departmanı ve en büyük iki polis bölgesi bu resmi ortaya çıkardı.

25 yıldır insan kaçakçılığı ve fuhuşa karşı polis teşkilatında çalışan Kajsa Wahlberg, salonları işleten bu kadınların genellikle birbirlerini tanıdıklarını ve belli aralıklarla masöz değiştirdiklerini söyledi.

Danimarka, Norveç ve İsveç arasında da masör değişimi yapılıyor.

Komiser Kajsa Wahlberg, Uppdrag gränskning, fuhuş için masaj salonlarını kullanan alıcıların yeni kadınlar istediğini söylüyor.

On iki salonu vur

Ekim 2021'de polis, Batı İsveç'teki on iki tay masaj salonuna baskın düzenledi. Duvarlarda sperm lekeleri bulundu ve salonları yöneten kadın fuhuştan üç yıl hapis cezasına çarptırılarak, İsveç'ten sınır dışı edilebilir. Bölge mahkemesinin kararına göre 57 kadın, yaklaşık iki yıl boyunca çeşitli salonlarda çalıştı ve binlerce cinsel hizmet sattı.

NRK'nın Bergen'deki 29 Tay masaj salonuyla yaptığı araştırma çalışmasında sadece beşi seks satmadığını belirtti. İki tanesi belirsiz cevaplar verdi. İnceleme ayrıca, büyük miktarda çevrimiçi seks reklamının Tayland masaj salonlarıyla bağlantılı olabileceğini de ortaya çıkardı.

"Hız kamerasına yakalanma şansı daha yüksek"

Çevrimiçi forumlarda, Norveçli seks alıcıları farklı salonlar ve masörlerle deneyim alışverişinde bulunuyor. Ayrıca yakalanma riski hakkında da sürekli bilgi akışı sağlıyorlar.

Polisi uyardı
 
Kajsa Wahlberg, masaj adı altında cinsel ilişki için gidenlere ulaşmanın zor olduğunu kabul ederek, ancak salonlara yönelik baskıların uygulandığına ve salonların dışındaki alıcıları birçok kez tutuklamayı başardıklarını söyledi.

Polis, masaj salonlarına karşı, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, sıkı denetimlerin olduğunu bilen insanlar bu masaj salonlarına gitmekten çekinirler yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi