Patlama sonucunda merdivenin hasar gördüğü belirtilirken, polis olaya dair soruşturma başlattı.

Polis, patlamanın Rinkeby'deki cinayetle bir bağlantısı olabileceği şüphesiyle bağlantıları araştırıyor.

Meydana gelen patlama sonrası, polisin bölgedeki varlığına artıracağı belirtildi.

Dün, polis Stockholm'ün güneyindeki Enskededalen'de yüksek sesli patlamaların ardından ihbar üzerine harekete geçti. Ulusal Bomba Ekibi olay inceleme yaparken, elde edilen patlayıcının el yapımı olduğu ifade edildi.

Şiddetli patlamayla bağlantılı olarak bir kapı ve merdiven hasar gördü.

Polis, kamuya açık imha tehlikesi, Yanıcı ve Patlayıcı Maddeler Yasası'nın ağır ihlaline ilişkin bir ön soruşturma başlattı.

Konu polis tarafından daha fazla araştırılacak. Polisin teorisi, patlamanın Rinkeby'de 30'lu yaşlarındaki bir adamın vurularak öldürüldüğü cinayetle bir bağlantısı olabileceği yönünde. 

Patlamanın ardından koyu renk giysili kişilerin olay yerinden kaçarken görüldüğü belirtildi. Edinilen bilgiye göre olay yerinde el bombasına ait parçalar bulundu.

Polis, patlamadan etkilenen evin sakinleri ve görgü tanıklarıyla görüştü. Hiç kimsenin fiziksel olarak zarar görmediği belirtilirken, kimse yakalanmadı.

Polis, adreste yaşayan bir kişinin patlamayla ilgili olarak hedef alınmış olabileceğinden şüpheleniyor. Patlamanın meydana geldiği binada Einar cinayetiyle ilgili soruşturmada yer alan şahsın ikamet ettiği ancak suçlamalar nedeniyle yurtdışında olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi