Edinilen bilgiye göre polis, adamın kaçırıldığından şüpheleniyor.

Pazar günü öğle saatlerinde, İsveç'in batısındaki bir doğa koruma alanındaki derede 30 yaşlarında bir erkek ölü bulundu.

Adamın ölümünü çevreleyen koşullar belirsiz ve olay, polis departmanı tarafından ciddi suçlar kapsamında araştırılıyor.

Bölge polisi ciddi suçlardan sorumlu grup yöneticisi vekili Daniel Lundgren, çalışmalara öncülük ediyor.

"Bunu geniş bir şekilde araştırıyoruz ve adamın ölümüne neyin sebep olabileceğine dair farklı alternatiflere bakıyoruz. Olayı çevreleyen, şu anda açıklayamayacağım koşullar var ve farklı alternatiflere bakmamız gerekiyor" ifadeleri kullandı.

Adamın 31 Temmuz Cumartesi günü kayıp olduğu bildirildi. Aynı gün, adamın arabası suya yakın bir alanda park halinde bulundu. Edinilen bilgiye göre, adamın kıyafetlerinin bir kısmı arabanın yakınında bulundu.

Daniel Lundgren, ailesinin oğullarından haber alamamasının ardından durumu polise bildirdiklerini ve polis tarafından hafta sonu büyük bir arama operasyonu başlatıldığı söylendi.

Edinilen bilgiye göre, kayıp adamın arabasının bulunduğu gün Cumartesi günü söz konusu bölgede bir trafik kazası meydana gelmişti. Bir kamyon şoförünün, kazadan önce yolda yarı çıplak bir şekilde koşan bir adam gördüğünü söylediği belirtildi.

Acil servis ve polise ihbarda bulunuldu. Ekipler, yarı çıplak adam artık kaza mahallinde değildi.

Bilgi: Adam kaçırılmış olmalı

Pazar günü, polisin bir helikopter yardımıyla kayıp adamı aradığı söylendi. Adamın arabasının park edildiği yerin yaklaşık beş kilometre kuzeyinde ve trafik kazasının meydana geldiği söylenen yerden birkaç kilometre uzakta, adam bir su yolunda ölü bulundu.

Daniel Lundgren, ölü bulunan kişinin cesedi, kayıp olduğu belirtilen kişiyi işaret ediyor dedi.

Polis nehirde ölü bulunan adamın Cumartesi günü vurulduğu söylenen adamla aynı kişi olabileceğinden şüpheleniyor. Polis ayrıca, adamın kayıp olduğu bildirilmeden önce kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyor.

Kaynaklara göre, polis olayı adam kaçırma olarak soruşturmaya devam ediyor. Daniel Lundgren şu anda bilgileri doğrulayamıyor.

"Herhangi bir şey hakkında yorum yapmadan önce adli muayenenin bitmesini beklememiz gerekiyor" dendi.

Edinilen bilgiye göre, adamın giysilerinin bir kısmı başka bir derede bulundu. Polis bunu da doğrulayamıyor, ancak Daniel Lundgren, adamın kaybolması ve ölümüyle ilgili bazı anlaşılmaz durumlar olduğunu belirtti.

Olayın henüz yeni olması nedeniyle yeterli veri elde edilemedi.

Tanık aranıyor

Daniel Lundgren ayrıca polisin, adamın kaybolması ve ölümüyle ilgili bir şey görmüş olabilecek kişilerden bilgi almak istediklerini de belirtti.

Polis sorgulamalar yaptı. Lundgren "Şu anda kayıp adam hakkında bilgisi olabilecek kişilerle görüşüyoruz" dedi.

Adamın yakınlarına durum hakkında bilgi verildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi