Basınla paylaşılan yeni teknoloji ile çizilen görüntülerde failin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

"Bu konuda azimimiz olacak" diyen Polisteki Niklas Kraft, fail tutuklanana kadar devam çalışmalara devam edeceğiz dedi.

28 Haziran Pazar günü kimliği belirsiz fail 30 yaşlarındaki kadını bıçakla tehdit etti ve Stockholm'ün kuzeyindeki Täby'deki Skavlöten açık alanı yakınında ona tecavüz etti.

Kadının hiç tanımadığı saldırgan, tecavüz olayından sonra geride izler bıraktı. Uppsala 2018'de Ekoln Gölü'ndeki Morga Hage'de yaptığı gibi.

"Soruşturma sırasında failden DNA şeklinde izler elde ettik" diyen Kuzey bölgesi polisi cinsel suçlarla mücadele yetkilisi Niklas Kraft, 2018'de Uppsala'da benzer bir tecavüz olayında aynı failin DNA'sına sahip olduğunu görebiliyorduk ifadeleri kullandı.

Täby'deki polis, iki tecavüzde de aynı fail olduğunu anlayınca, soruşturmayı Uppsala'dan devraldı.

Niklas Kraft, "Bu olayda yoğun bir polis çalışması oldu. Olayın hem polisin hem de halkın çok ilgisini çektiğini söyledi.

Yaz boyunca polis, şüpheli bir failin hayali bir görüntüsünü halka yayınlayabildi ve o zamandan beri ipuçları yağdı.

"Bu vakayla ilgili pek çok ipucu aldık. Fail olabilecek 100 ila 150 kişi için ihbar aldık" Diyen Niklas Kraft, ancak henüz doğru ipuçlarını almadıklarını söyledi.

Yeni DNA teknolojisi kullanılıyor

Toplamda, yaklaşık 30 kişi sorguya çekildi ve olayla ilgili ifadeye çağrıldı, ancak hiç biri doğru kişi değildi.

Şimdi polis bir uydu görüntüsü yayınladı. Tanımlar yerine DNA kullanılarak yapılan bir hayali görüntü biçimidir. Polis daha önce sadece birkaç kez uydu görüntülerini halka yayınladı.

"Bu fotoğraflar bir Amerikan şirketi tarafından yapılmıştır. Genomdaki belirteçlerin yardımıyla, bir kişinin nasıl görünebileceğinin olasılıklarını değerlendirebilirler" diyen Niklas Kraft, kökeni, göz rengini, cilt tonunu ve benzerlerini oldukça yüksek bir doğrulukla değerlendirebildiklerini söylüyor.

Failin muhtemelen suç mahalleriyle bir bağlantısı vardır.

"Täby'deki suç mahalli oldukça halka açık. Ancak Uppsala'daki failin bir miktar bağlantısı olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Niklas Kraft, hayalet görüntülere körü körüne bakılmaması gerektiğine işaret ederek, bu suçları işlemiş olabilecek birini tanıdığınızı düşünüyorsanız, polis bu konuda ipucu almak ister.

Kraft, olaylar çözülene kadar soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi