Geely'nin alt markası olan İsveçli elektrikli otomobil üreticisi Polestar, Avrupa'daki araştırma ve geliştirme operasyonlarını genişletmeye hazırlanıyor. Son yapılan paylaşımlara göre marka, bir zamanlarda Saab ve İsveç Ulusal Elektrikli Araç (NEVS) tarafından kullanılan İsveç, Trollhattan'da yer alan 15.000 metrekarelik fabrikayı kiralamaya hazırlanıyor.

Alman Automobilwoche dergisine göre tesiste Polestar 5 ve Polestar 6 roadster için elektrikli güç üniteleri geliştirilecek. Buna ek olarak fabrikada iki model için güç üniteleri, elektrik motorları ve batarya testleri gerçekleştirilecek. Bu fabrika, Polestar'ın Gothenburg, İsveç ve Coventry, İngiltere'deki araştırma ve geliştirme tesisleri arasına eklenecek.

İsveçli otomobil üreticisi takvimler 2025'i gösterdiğinde fastback sedan modeli Polestar 5'i yaklaşık 90.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sürecek. Precept konseptinden izler taşıyan araç, Porsche Taycan'a rakip olacak.

Şimdilik aracın üretim planları açıklanmasa da iddialara göre yeni sedan modelin üretimi Çin'de doğa dostu tekniklerle gerçekleştirilecek. Bu sayede karbon nötr tesis hedefi için çalışılmış olacak. Polestar 5, 800 voltluk bir mimariyle bizlerin karşısına çıkacak ve yüzde 80'e 20 dakika içinde DC hızlı şarj olabilecek. 

Ayrıca 600 km menziliyle birlikte fark yaratabilecek olan model, P10 motorlarıyla toplamda 896 beygir güç ve 900 Nm tork üretebilecek. Bu sayede fastback sedan model, Porsche Taycan Turbo S ile rekabet edebilecek.

Editör: İsveç Gündemi