Dün hiç ölüm bildirilmeyen, bugün sadece 8 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmesi üzerine, Tegnell yaptığı sunumda platodaki "Mavi eğri üzerindeki kamburluğu açıkça geçiyoruz" diyerek bunun son derece önemli olduğunu söyledi.

Aylar süren karamsar rakamlar ve belirsiz gelecekten sonra, devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell bugünkü basın toplantısında olumlu haberler verdi.

"Mücadele devam ediyor." 

Basın toplantısında, mavi eğri üzerindeki kamburluğu açıkça geçiyoruz, eğri aşağı iniyor diyen Tegnell, bu seviyelerde kalmak çok önemlidir, bunu en iyi şekilde tavsiyeye uyarak yapıyoruz ifadeleri kullandı.

"Rakamların düşük olması olumlu"

Son günlerde, İsveç'teki sağlık hizmetleri düşük sayıda yeni ölüm bildirdi. Pazar günü ölümün olmadığı bildirilirken, bugün sekiz yeni ölüm bildirildi.

Vakaların baş gösterdiği ve covid-19 bağlantılı ölümlerin yaşanmaya başladığından bu yana genel ortalamanın günlük 50'nin biraz altına kadar inmesi sevindirdi. 

Tegnell, Can kayıpları ile ilgili sayıların biraz gecikmeli geldiğini belirterek, yarın daha fazla vaka göreceğiz. Ancak, birkaç günlüğüne düşük değerlere sahip olmamız olumlu dedi.

Biriken işlere rağmen, Anders Tegnell olumlu bir eğilim gördüklerini ve İsveç'in mavi kamburun sağ tarafında olması önemli dedi.

Yoğun bakım rakamları, toplam vaka sayısına kıyasla istikrarlı bir şekilde azalmaya devam etmektedir.

Geçen hafta görülen hafif artış yeniden azalmış gibi görünüyor. 2 bin 83 kişinin yoğun bakım tedavisi sürerken, bunların solunum cihazına bağlı olanları 300'ün biraz üzerinde görülüyor.

"İsveç'te dağınık bir tablo var"

Halk Sağlığı Kurumu gelişmeyi inceledi ve Stockholm dışındaki bölgelere daha yakından baktı. Västra Götaland en çok yoğun bakım (iva) vakasına sahip.

Tegnell, bölgede bir artış gözlense de genel tablo itibarıyla sayıların düşmeye devam ettiğini belirterek, "günde en fazla beş vaka oluyor" dedi. 

Västra Götaland'da buna rağmen stresli bir tedavi durumu olsa bile istikrarlı bir eğilim var denildi.

Aynı zamanda, Skåne bölgenin büyüklüğü göz önüne alındığında bölge çok iyi iş çıkardı.

Tegnell, "Bu, çok fazla baskı olduğunu hayal edebileceğiniz ikinci bölge, ancak çok iyi durumda. İsveç'te dağınık bir tablo var. Bazı bölgeler azalıyor, çoğu istikrarlı seviyede, bazıları yukarı doğru hareket etmeye başladı. Ancak çok az nüfusu olan bölgeler var, bu yüzden birkaç vaka var" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi