Tramer, trafik sigortaları bilgi merkezidir. Merkezin kuruluş amacı kuruluş tarihinden itibaren yurt genelindeki irili ve ufaklı bütün araçların kaza hasar kayıtlarını depolamak ve sadece plaka numarası ile öğrenebilmektir.

Son yıllarda hayatımıza teknolojinin yön vermesiyle birlikte artık bir çok resmi kurumun kendi internet sitesi bulunmaktadır. Açılmış olan bu internet sitelerinin temel amacı ise vatandaşın artık yapmak istediği bir çok işlemi ilgili kuruma gitmeden sadece kimlik numarası, e-devlet şifresi vs. tarzı kişiye özel bilgilerle kurumların resmi sitelerinden hizmet alabilmektir. Mesela artık yazarak aracınızın geçmişteki yahut şu anki hasar kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

Tramer sorgulama uygulaması ile artık herhangi bir kuruma gitmeden internet üstünden birkaç işlem ile yapılabilir. Sayfaya girin. Sayfaya girdiğinizde sizden istenen bilgilerini yazın. Daha sonra da, sorgula deyin. Bu işlemlerden sonra açılmış olan sayfada zaten aracın tüm kaza ve hasar kayıtları sırasıyla görünecektir. Bu sayede herhangi bir yere başvuruda bulunmadan ya da, herhangi bir kuruma gitmeden tramer hasar kaydınıza ulaşabilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi