PKK bombacısı yapılan operasyon ile suçüstü yakalandı. Mersin PKK terör örgütü olayları mersin haberleri mersinde son dakika gelişmeleri ve mersin detay haberleri ile ilimizdeki en güncel haber içeriklerine anı anına ulaşabilirsiniz.

Edinilen bilgilere göre PKK terör örgütünün kırsaldan gelen 2 kadın bombacısının  Ankara'daki saldırının benzeri olabilecek bir patlamayı İstanbul'da yapacakları yönünde istihbarat alındı. Lice kırsalında gelen kadın intihar bombacıları, yine çalıntı bir araçla bombalı saldırı yapacaktı.

Mersin Son Dakika Haberler İÇİN Tıkla

Askeri Personel ve Siviller yine Hedefteydi.

Mersin detay haber sitesinin almış olduğu bilgilere göre Teröristler Citroen marka araç tahrip gücü çok yüksek olan patlayıcıları araç içerisine entegre ettiler. Teröristler araç polis tarafından bulunmasın diye Boğaziçi Üniversitesi'nin otoparkına park ederek uygun zamanın gelmesini beklediler. Terörist Sinem Oğuz'a üniversitede çalışan R.Ü. adlı bir PKK'lı da yardımcı oldu. Oğuz, aynen Ankara bombacısı gibi patlayıcıları Doğu illerinden birinden almaya gitmek için yola çıktı.

Terörist Sinem Oğuz canlı bomba olan Hişyar Aydın ile buluştu. Bu olaylar olup biterken İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstihbarat ekipleri bombacıları takip etmeye devam ediyordu. Uygun zaman gelince, ekipler operasyonla ikisi terörist kadını da gözaltın aldı. Yapılan işlemlerin ardından bombacılar, cezaevine gönderildi. Eğer kadın bombacılar yakalanmasaydı. İstanbul’da yine çok büyük bir infial yaratacak patlamanın gerçekleşmesi muhtemeldi.

 

Editör: İsveç Gündemi