Elbette, hastalık nedeniyle birçok davanın iptal edilmesi gerekiyordu, ancak mahkemelerin yeni çalışma yöntemleri ile ilgili sözleşmeleri olması nedeniyle karar süreçlerinin daha hızlı yürütüldüğü belirtildi.

Malmö Bölge Mahkemesinde avukat vekili Lennart Strinäs, "2020'nin tesliminde elde edilen sonuçla birlikte beklentileri açıkça aştığımızı söylemeliyim" dedi.

Malmö'de baharda sadece korona salgını değil, aynı zamanda polisin Malmö Bölge Mahkemesine artan sayıda kovuşturma akınına yol açan bölge özel  operasyonları (Operation rimfrost) damgasını vurdu.

"2020'de 13.870 karar verdik." diyen Lennart Strinäs, Malmö Bölge Mahkemesi için tüm zamanların en yüksek seviyesi olduğunu söyledi.

Bu 2019'a göre yüzde 9'luk bir artış. Ancak geçen yıl daha çok iş yapan sadece Malmö Bölge Mahkemesi değildi, ülke genelinde bölgesel ve temyiz mahkemesine gelen dava sayısı ortalama yüzde 5 arttı.

Aynı zamanda, İsveç'te ortalama yüzde 6,8 daha fazla mahkumiyet kararı verildi ve bu rakamlar diğer bölgelere kıyasla Malmö'de yüzde 9,6 fazla olduğu belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi