Hollanda’da yaşayan gurbetçi Hüseyin Çanlı ve eşi Semiha Çanlı, Didim Denizköy Mahallesinde ev alarak yaz tatillerini ilçede geçirmeye başladı. İddialara göre; Çanlı ailesi, Didim’de emlak sektöründe faaliyet gösteren M.K. adlı şahıstan ev almasının ardından arkadaş oldu.

Süreç içerisinde M.K’nın ortak iş teklifini kabul eden Hüseyin Çanlı, süreçle ilgili şu bilgileri verdi; “M.K, 26 Haziran 2022 günü benim evime geldi. “Bir arsa satın alalım, para senden alıp satmak benden, elde edilen karı ortak bölüşelim” şeklinde teklif etti, ben de kabul ettim. Bu anlaşmamız kendi aramızda oldu. Bu olayı ben eşim tanık Semiha ile paylaştım. O da “olur” dedi. 27 Haziran 2022 tarihinde şüpheli M.K’nın üzerine İş Bankası aracılığı ile 16.000 EURO para gönderdim, akabinde 24 Temmuz 2022 tarihinde 14.000 EURO para gönderdim. İkinci havalemde her iki şüpheli de benim yanımda bulunuyorlardı. Bu para gönderme işlemi sonrası şüpheli arsa alıp sattığımı söyleyip kar olarak bana Temmuz ayı sonunda elden 30.000 TL. ayrıca birkaç gün sonra da 50.000 TL para verdi.

Bu olay sonrası şüpheli banka hesapları üzerine haciz konulduğunu söyleyerek bana elden 24 Temmuz 2022 tarihinde 2.200 EURO verdi. Bu işlem sonrası sürekli beni oyalayıp başkaca para vermedi. 19 Eylül 2022 günü Şüphelinin babası benim evime geldi. Oğlu olan Şüpheli M.K’nin iflas ettiğini, paraları yediğini, birkaç şahsın bu şekilde mağdur olduğunu bana söyledi. Halen şüpheliden benim 27,800 EURO alacağım bulunmaktadır. Bana verdiği paralar elde edilen kar dedi. Şüpheliye gönderdiğim para dekontları ve görüşme kayıtları var. Beni dolandırdı. Ne telefonumu açıyor ne de bana bir yerde haber ulaştırıyor. Ailesi de bu durumdan haberdar; bize senet falan gibi bir şey de vermedi. Şu an ortada yok; biz mağduruz. Beni dolandırdı; ben de hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Öte yandan iddiaların odağındaki emlakçı M.K’nın telefonlarının kapalı olduğu öğrenilirken Çanlı ailesi “Emniyeti suistimal suretiyle dolandırıcılık” suçlamasıyla Didim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi