Paraşütçüleri taşıyan uçakta bulunan tüm paraşütçülerin bölgedeki paraşüt kulübü üyesi olduğu belirtiliyor.

Yolcuların cep telefonlarından ikisinin bulunduğu ve şimdi kazayla ilgili önemli detayların o cep telefonlarından elde edilebileceği öğrenildi.

Bergslagen Bölgesi polisinin basın sözcüsü Gabriel Henning, "bilgisi olan herkesin iletişime geçmesini rica ederiz" dedi.

Perşembe akşamı Örebro'da düşen uçak kazasında 9 kişi hayatını kaybetti.

Dagens Nyheter, ölen tüm paraşütçülerin Örebro paraşüt kulübüne üye olduğunu yazdı.

"Paraşütle atlama kariyerlerine yeni başlayan arkadaşlarımızı, eğitmenlerimizi ve sporda yeni arkadaşlarımızı kaybettik" diyen Örebro paraşüt kulübünden Jesper Bergstrand, yaşanan acının kelimelerle ifade etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

Polis hafta sonu da çalışmalara devam edecek. Diğer şeylerin yanı sıra, uçağın düştüğü bölgedeki insanlarla da iletişim kuracak.

Bergslagen Bölgesi polisinin basın sözcüsü Gabriel Henning, tanıklarla ilgili çalışmalarda uçağın düşmesi sırasında insanlarda video olup olmadığı konusunu araştırdıklarını belirten ve olayların seyrinin tamamında veya bir kısmında mümkün olduğu kadar ses kayıtları da ilgi çekicidir ifadeleri kullanarak, elinde bilgi olan insanların polisle irtibat kurmasını istedi.

Polise göre, soruşturmada onlara daha fazla yardımcı olabilecek tüm parçalar önemlidir.

Cumartesi sabahı, olay yeri hala kordon altındaydı ​ve düşen uçağın enkazının hafta sonu kaldırılacağı, ardından Kaza Soruşturma Kurulu'nun çalışmarının devam edeceği belirtildi.

Gabriel Henning, her halükarda Pazar günü çalışma bitmeden önce daha çok bilgi ve metaryele ulaşmayı umut ettiklerini belirtti.

Polise göre, soruşturma ilerliyor ve Kaza Soruşturma Kurulu'nun olaya dair ilerleme kaydettiği söylendi.

Henning, "Olayların muhtemel seyri, yaklaşık 100 metre irtifada kalkıştan kısa bir süre sonra uçağın bazı zorluklarla karşılaşmasıdır. Bu, uçağın keskin bir sola dönüş yapmasına ve ardından yere düşmesine neden oldu, ancak bunun nedeni henüz bilinmiyor" diyerek, Ancak olayların muhtemel seyri ve kendisine göre kazanın farklı bir nedeni olmadığını söyledi.


Polis, görgü tanıklarıyla tekrar görüşmek istiyor.

"Uçağın düşme sırasında, olayların gidişatına şahit olan insanlar var. Onlarla konuştuk ve kesinlikle onlarla tekrar konuşmamız gerekecek" diyen Henning, "Bilgisi olan herkes, özellikle film materyali veya ses kayıtları olan kişilerse, iletişime geçebilir" dedi.

Kaza Soruşturma Kurulu, yolcuların incelenecek olan iki cep telefonunu buldu. Kaza hakkında önemli ayrıntılar sağlayabilecek görüşünde.

Kazaya dair araştırma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi