Kasırganın kalıntıları İsveç'e gelebilir gibi görünüyor ama burada hava o kadar da aşırı olmayacak denildi.

Klart.se meteoroloji uzmanı Mikael Sjöstrand, "Kuvvetli rüzgarlar olacak ve bazı yerlerde rüzgarlarda fırtına zarar verecek düzeyde olabilir" dedi.

CNN'e göre, bu haftanın sonunda Zeta Kasırgası Amerika Birleşik Devletleri'nin güneydoğusunu etkisi altına almasıyla en az altı kişi öldü ve toplam 2,1 milyon kişi elektriksiz kaldı.

Kasırga şu anda Atlantik bölgesinin kuzeydoğu yönünde hareket etmeye devam ediyor ve önümüzdeki haftanın başında Zeta'nın Norveç kıyılarında olması bekleniyor. Daha sonra Zeta'nın gücünün önemli ölçüde azalması bekleniyor. İsveç'e de uğraması beklenen kasırganın ABD'deki gibi etkili olması beklenmiyor.

Klart.se meteorologu Mikael Sjöstrand, önümüzdeki haftanın başında hava oldukça fırtınalı ve şiddetli yağışlı olabilir ifadeleri kullandı.

Pazartesi günü İsveç'in büyük bir bölümünde hava gerçekten rüzgarlı olacak denildi.

Fırtınadan esas olarak Batı Kıyısı, Stockholm Sahili ve Norrland Sahili'nin büyük bölümleri etkilenecek dendi. Sert rüzgarlar olacak ve bazı yerlerde rüzgarlarda fırtına gücü bile olabilir denildi.

Sıcaklık rekoru da bekleniyor

Zeta ile sadece kötü hava gelmiyor. İsveç'in en güneyinde bir sıcaklık rekoru olabilir.

"Bu kasırganın kalıntıları da beraberlerinde çok yumuşak bir hava getiriyor, bu da önümüzdeki hafta başında Skåne'de hava sıcaklığının 17 dereceye kadar çıkabileceği anlamına geliyor" diyen Mikael Sjöstrand, yaşanacak hava sıcaklığının, Kasım ayı için bir sıcaklık rekoru anlamına geleceğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi