28 Şubat 1986 gecesi eşi ve oğluyla birlikte sinemadan eve dönerken uğradığı silahlı saldırı saldırı sonucu öldürüldü.

Demokrat fikirleriyle tanınan İsveç Başbakanı Olof Palme’nin katili aradan geçen yaklaşık 30 yıla rağmen bulunamadı.

Tek zanlı ise cinayetten 18 yıl sonra ölü bulundu.

Palme bilerek yada bilmeyerek kimin ayağına basmıştı?

İsveç Başbakanını kim yada kimler öldürmüş olabilir?

Suikaste PKK’nın parmağı var mıydı?

İşte Avrupa’yı sarsan cinayetle ilgili 6 komplo teorisi…

Alman Focus dergisi 2011 yılında sorgu kayıtlarından yola çıkarak ortaya bir iddia attı. Yugoslavya gizli servisi tarafından kiralanan seri katilin Olof Palme’yi öldürdüğünü iddia etti. Katil zanlısı, ölüm emrinin Yugoslav diktatör Tito tarafından verildiğini söyledi.

2. İSVEÇLİ POLİSLER
Almanya’da yayın yapan haftalık dergi Die Zeit yazarı Klaus-Deieter Knapp, cinayetin İsveçli aşırı sağcı polisler tarafından işlendiğini ileri sürdü. 3. EN

BÜYÜK ŞÜPHELİ CHRISTER PETTERSSON

Palme’nin eşi tarafından teşhis edilen Christer Pettersson adlı suçlu ve uyuşturucu bağımlısı adam yüksek mahkemeye çıkarıldı. Ancak dava sonunda delil yetersizliğinden mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 16 Eylül 2004 tarihinde de gizemli bir şekilde öldü.

4. APARTHEID KONUŞMASI SONUNU HAZIRLADI

Palme suikastten bir hafta önce İsveç parlamentosunda ayrımcılıkla ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Güney Afrikalı emniyet görevlisi Cool Eugene de Kock Palme’nin apartheid rejimini eleştirdiği ve Afrika Ulusal Konseyinin önemli destekçisi olduğu için öldürüldüğünü iddia etti.

5. CİNAYETİ PKK MI İŞLEDİ?

Palme cinayetinin ardından ortaya atılan en büyük iddia cinayeti PKK’nın işlediğine yönelik teoriydi. Cinayetten sonra iki PKK’lının ismi ön plana çıktı: Nasır Topal ve Hıdır Sarıkaya. Ancak asıl soru cinayeti hangi isimlerin işlediği değil, neden PKK’nın işlediğiydi. İsveç Başbakanı Olof Palme ülkedeki Kürt siyasilere sempatiyle yaklaşıyordu. Hatta Kemal Burkay gibi Kürt siyasetçilere siyaset yapmasına izin vermişti. Ancak iddiaya göre Palme PKK’nın silahlı eylemlerini artırması nedeniyle örgütün üzerine gitmeye başladı. İsveç Başbakanı o sırada Amerika ve İsrail’in politikalarını da eleştiren bir çizgiye kaymıştı. Bunun üzerine Amerika ve İsrail Palme’nin öldürülmesine karar verdi ve taşeron örgüt olarak PKK’yı kullandı. Suikasten sonra PKK için İsveç’in kapısı sonuna kadar açıldı. komplohaber.com
Editör: İsveç Gündemi