Aile, "Lisa daha 17 yaşındaydı. Kaybolduktan sonra günlerce Lisa'yı bekledi, her çalan telefona o diye baktık, her çalan kapıya o diye koştuk ama gelmedi. Lisa'nın gidişinden bu yana evimizde kalmıyoruz çünkü orada kaldığımızda gözümüz, beynimiz daha çok onu arıyor. Gerçekten merak ediyoruz ve her gece, her gündüz ve her an kendimize soruyoruz. 17 yaşındaydı katilleri onu neden öldürdü. Bir insan genç bir insanı hayattan nasıl koparabilir. İnanın anlam veremiyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Kabus yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz"
Katledilen Lisa Holm'un ailesi kaybolmasından sonra yaşadıkları her anın bir kabus olduğunu ve hala her gün kabus gibi yaşam sürdürerek yaşamlarına devam ettiklerini belirtti. Bunun yanı sıra arama sırasında ve bulunmasında polis, insanların yardımlarından dolayı teşekkür etti. "İnsanlar onu sağ bulmak ve evine getirmek için uğraştı. Hepimiz Lisa'nın tekrar eve gülümseyerek kapıdan girmesini istedi ama olmadı" dedi.
Genç kızın cenaze merasimi 7 Temmeuz 2015 günü Säters Kilisesinde düzenlenecek merasim ile aile inancına bağlı olarak defnedilecek.

Editör: İsveç Gündemi