Kırk üç yaşındaki fail Jermu Michael Salonen’e Stockholm Bölge Mahkemesi tarafından çeşitli suçlamalar yöneltildi. Suçlamalar arasında Londra’daki Cryptopay çalışanlarına bir bomba göndermek ve başbakan da dahil olmak üzere İsveçli bazı politikacılara beyaz toz postalamak gibi örnekler yer alıyor.

Salonen’in Crytopay platformuna bomba hazırlayıp yollamasının oldukça ilgi çekici bir gerekçesi bulunuyor. İddialara göre Salonen 2017 yılının Ağustos ayında Crytopay platformundaki hesabının şifresini değiştirmek istedi. Ancak Crytopay failin bu isteğini şirket politikalarına uymadığı gerekçesiyle reddetti. BBC’nin haberine göre Salonen talebini reddettiği için Cryptopay’den intikam almak istedi.

Kırk üç yaşındaki Salonen kaplanmış bir zarfın içerisine yerleştirilmiş patlayıcı bir düzeneği Cryptopay çalışanlarından ikisine Kasım 2017’de gönderdi. Gönderinin daha sonra Cryptopay tarafından geçmişte kullanıldığı ifade edilen bir muhasebe firmasına ulaştığı bildirildi.

Aylar sonra Mart 2018’de firmadaki bir çalışan gönderiyi açmaya yeltendi ancak içerikten şüphelenince durdu. Bunun üzerine çalışanlar olayı polise intikal ettirdi ve polis terör saldırısı şüphesiyle paketi inceleme altına aldı. Çalışmalar sonucunda, zaten sabıkası bulunan, Salonen yetkililer tarafından tespit edilerek adalete teslim edildi.

Kaynak: 

Editör: İsveç Gündemi