İskandinavya Gündemi yola çıkış noktası olarak İskandinavya başta olmak üzere, Avrupa ve Türkiye arasında bilgi akışı bakımından köprü görevi görmeyi hedeflemiştir. Bu nedenle ana temamız "Gündemin kalbi" olsa da aslında özüyle bilgi kaynağımız da, gücümüz de milletimizdir.

İnanç, kültür, dil ve renk ayrımı yapmaksızın "Özgür, bağımsız, tarafsız" bir anlayışla sürdürdüğümüz yayın politikalarımız okurlarımızı genel olarak memnun kılmaktadır.

"Özgür, bağımsız, tarafsız" söylemimizin altındaki ana unsur iki kişinin inşa ettiği ve yıllar sonra kurumsallaşarak, değişim ve gelişimle birlikte yol olmasından kaynaklanıyor.

Çekirdekten, toplumun içinde hareket eden, birçok yönüyle İskandinavya'yı, Avrupayı ve Türkiye'yi iyi bilen resmi olarak İsveç Basın Mensubu ama tüm enerjisini bölgesinde yaşayan toplumu için kullanmaya çalışan, tek birikimleri zamanları ve kendilerine inanmış insanlardan oluşmaktadır.

Semihhan AYDEMİR ve Atila ALTUNTAŞ'ın hayal ettiği bir basın yayın platformu takdir edersiniz ki böyle olmalıydı. Yani kucaklayıcı, farklılıkları zenginlik olarak gören, inançlara saygılı ve temelde insani kavrama anlam ve değer yükleyen bir anlayış olmalıydı. İşte bu kadar geç başlamamız bundandır. Uzun süre akılda olan, istişareleri yapılan ancak harekete geçmek için en doğru zamanı beklerken, toplumun ihtiyaç duyduğu yansız, tarafsız ve özgür haber sunma talebi karşısında harekete geçildi.

Bu proje için İsveç Gündemi olarak 17 Aralık 2014 tarihinde kolların sıvandığı ilk andı. Bugün geldiğimiz noktada 15 Nisan 2024 itibarıyla İskandinavya Güncemi olarak yeniden markalanarak daha fazla insanımıza ulaşma yolculuğumuz başlamıştır.

Sabırla beklenen, özenle hazırlanan ve Türkiye'nin en iyi yazılım firmasıyla yayın hayatına 20 Aralık 2014 saat: 21:00'da heyecanla başlayan İsveç Gündemi, geride kalan bu zaman zarfında küresle ölçekte milyonlarca insana içerik ulaştırmıştır. Elde edilen bu başarı yerel birçok insanın dikkatini çekmiş ve yüz binlerin sosyal medya hesaplarımıza takip etmesine neden olmuştur. 15 Nisan 2024 itibarıyla yeniden markalanan platformumuz bugün birçok kurum ve işletme İskandinavya Gündemi'nde yer almak için basın bültenleri, reklam çalışmaları konularında çalışmaya gayret ediyor.

Amaç para kazanmaktan çok doğru bilgiyi habere dönüştürerek insan kazanmak, reklam sunmaktan çok bilgi sunmak.
Birçok platformda doğru içerik için ayrılan alan sadece yüzde 30 iken, İskandinavya Gündemi'nde bu alan yüzde 80 civarındadır.

Bir farkımız olsun istedik...

Herkesin hayalleri, düşünceleri ve beklentileri vardır. Doğal olarak biz de biraz hayalperest olabiliriz ama üzerini inşa edemeyeceğimiz hayaller kurmak yerine, küçük hedeflerimizi, yol taşlarımızı kurmaya çalışıyoruz. İsveç Gündemi olarak İsveç'te olduğu gibi birkaç yıl içinde tüm İskandinavya, Avrupa ve Türkiye genelinde interaktif yayıncılık noktasında kabuledilir, güvenilir bir yapıya kavuşma gayretimiz devam ediyor. İşte bu noktada siz değerli okurlarımızın tam desteğine ihtiyaç duymaktayız.

Nasıl destek verebilirim?

Hiç kuşkusuz varlığınız ve bizi takip etmeniz büyük bir destektir. Yanımızda oluşunuzu bilerek güç alıyor ve daha çok iştahlanıyoruz.

Bugün dünyada en çok ziyaret edilen sitelerinde gücü okurları ve takipçileridir.

İskandinavya Gündemi para kazanıyor mu?

Her platformda olduğu gibi İskandinavya Gündemi de bir kazanç hedeflemektedir. Küresel kazanım noktasında olmayan ama kendi çapında reklamlardan gelir elde ederek, edindiği kazancı kullanıcısına yatırım olarak dönüştürmektedir.

İskandinavya Gündemi Nasıl para kazanıyor?

Gerek mobil, gerekse diğer cihazlardan haber okurken site içerisinde bir takım değişken ve yerleşik reklamlar görürsünüz. Bunların bazıları direk reklamlar, bazıları ise clik (adsense) yani tıklanınca para kazandıran reklam türleridir.

Örneğin: Siz sitemizde gezinirken karşınıza çıkan reklamları tıkladığınızda İskandinavya Gündemi'nin hesabına ufak çaplı bir kazanç aktarmış oluyorsunuz ama bu sizin cebinizden çıkan bir para değildir. Bu nedenle İskandinavya Gündemi'nde özellikle yerleşik olan müşterilerimizin reklamlarını tıklayarak hem İskandinavya Gündemi'ne hem de müşterilerimize katkı sağlayabilirsiniz.

İskandinavya Gündemi'nin yeni girişimleri olacak mı?

Biz durarak yol almanın imkansız olduğunu bilen bireyleriz. Bu nedenle İskandinavya Gündemi başta kendini geliştirmek açısından yazılım ve tasarımlarını sürekli geliştirmektedir. Geçen zaman içinde muaazam bir alt yapıya kavuşturulan İskandinavya Gündemi aynı zamanda haber kadrosunu ve çözüm ortaklığı ağını da geliştirmiştir.

İskandinavya Gündemi arkasında bir güç var mı?

Evet var. Bu güç kesinlikle sizlersiniz ve ekonomik bakımdan hiç bir kurum ya da kuruluştan tek bir kuruş dahi almamıştır ve almayı düşünmemektedir.

Ancak reklam veren kurum ve kuruluşlarla irtibatı vardır ve de olacaktır. Bu da ticari bir olgu içinde gelişmektedir.

Sitemiz ve yayınlarımız ile ilgili görüş ve önerileriniz varsa lütfen iletişim bölümünden bize önerilerinizi, şikayetlerinizi ve taleplerinizi iletebilirsiniz.

Saygılarımızla
İskandinavya Gündemi