İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Myanmar ordusunun zulmünden kaçarak Bangladeş'teki mülteci kampına sığınan Arakanlı Müslümanların durumunu yerinde incelediğini belirterek, ''Bizzat kadınların anlatımından çocukların nasıl şiddete maruz kaldıklarını ve aile üyelerinin nasıl öldürüldüklerinin trajedilerini dinledim.'' ifadelerini kullandı.
Wallström'ün Kasım 2017'de Arakanlı sığınmacıların kamplarına yaptığı ziyarete ilişkin izlenimlerini anlatan "İnsanlık hakları ihlali" başlıklı makalesi, ülkenin önde gelen Expressen gazetesinde yayımlandı.

Arakanlıların durumunu yerinde incelediğini ifade eden Wallström, ''Bizzat kadınların anlatımından çocukların nasıl şiddete maruz kaldıklarını ve aile üyelerinin nasıl öldürüldüklerinin trajedilerini dinledim.'' değerlendirmesinde bulundu.

Wallström, Birleşmiş Milletlerin (BM), zulümden kaçan 900 bin Arakanlı için harekete geçmesi gerektiğine dikkati çekerek, ''Arakanlılara yönelik şiddetin durması ve mülteci kampında yaşayan Arakanlıların güvenli bir şekilde ülkelerine geri gönderilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

BM'nin Arakan'daki olayları incelemesi için bir elçi ataması gerektiğini savunan Wallström, bölgede yaşayan insan hakları ihlallerinin araştırılmasını ve suçlulara ceza verilmesini istedi.
Editör: İsveç Gündemi