Aynı zamanda, İngiliz mutasyonu bölgede ciddi şekilde yayılmaya başladı ve şimdi yeni sert kısıtlamalar getiriliyor.

Gävleborg Bölgesi'ndeki enfeksiyon kontrol doktoru Shah Jalal, toplu taşıma araçlarında yalnızca trafiğin yoğun olduğu saatlerde değil her zaman maske kullanılmasını öneriyoruz dedi.

Koronavirüsün İngiliz mutasyonu Gävleborg bölgesinde yayılıyor . Aynı zamanda bu hafta sonu bölgede koronavirüsün Brezilya mutasyonunun ilk vakaları da tespit edildi.

Jalal, "Durum endişe verici ve İngiliz varyantı toplumda daha hızlı yayılıyor, bu nedenle tavsiyelere uymak önemli" ifadeleri kullandı.

Bölgenin enfeksiyon kontrol doktorunun bu hafta sonu yaptığı açıklamaya göre, bunlar Gävleborg bölgesinde keşfedilen dört vakalar.

Brezilya varyantının daha bulaşıcı olduğuna inanılıyor ve bu varyantla bağlantılı olarak İsveç'te tespit edilen ilk vakalar olduğu açıklandı.

Gävleborg'da Brezilya varyantının tespit edildiği dört kişiden biri Stockholm'daydı.

Bölgede, mutasyona uğramış virüs varyantlarının oranı son dört haftada arttı ve 7. haftada yaklaşık yüzde 43 oldu.

Toplu taşıma araçlarında maske takmak şart!

Kentte koronavirüsün yayılması nedeniyle, Gävleborg sakinleri için artık daha sert kısıtlamalar getiriliyor. Diğer şeylerin yanı sıra, bu, kapalı alanlarda uzun süre yakın temastan kaçınılamayan durumlarda insanların maske koruyucu kullanması gerektiği anlamına geliyor.

"Örneğin, başkalarıyla iletişim kurmanız gereken bir meslek olan işyerinde olabilir. Örneğin kuaför salonları, masaj terapistleri gibi" diyen Shah Jalal, Ancak pek çok kişinin birbirine yakın çalıştığı bir şantiye gibi farklı durumlarda da maske takmak gerektiğini söyledi.

Maske koruyucuları toplu taşıma araçlarında sürekli kullanılmalıdır. Öneriler, 2004 ve öncesinde doğanlar için geçerlidir.

Covid olan kişiler hariç tutuluyor

Aynı zamanda, büyük bir salgının meydana gelmesinin beklendiği kentteki bir işte çalışan veya görevleri olan kişilerin, diğer insanlarla toplantıları en aza indirgemek için kalabalıkta kalmamaları önerilir.

Yeni öneriler Salı gününden itibaren geçerli olacak. Son altı ayda korona geçiren kişiler, şu anda bölgede getirilen yeni kısıtlamalardan muaf tutuluyor.

"Son altı ayda korona geçirenler, covid'e karşı bir miktar korumaya sahip olduklarını varsayıyoruz ve bu onlar için o kadar büyük bir risk değil" diyen Shah Jalal, korunmanın daha iyi olduğunu söyledi.

Daha katı kurallara ek olarak, İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun hastalık belirtileri görülmesi halinde temastan kaçınma, evden çalışma ve evde kalma konusundaki tavsiyeleri geçerlidir denildi.

Editör: İsveç Gündemi