İSVEÇLİ papaz Lindquist’in iki hafta önce Müslümanların büyük bir kısmındaki insan sevgisi ve merhameti İsveçlilere göstermek amacıyla mizahi üslupla yazdığı “Müslümanlar ne kadar tehlikeli” başlığıyla Facebook hesabından yaptığı paylaşımın ülkedeki yankıları devam ediyor. 

İsveç devlet televizyonu SVT’nin, “Stefan’ın paylaşımı Türkiye ve Arnavutluk’ta tebrik ediliyor” başlığıyla izleyicilerine duyurduğu haber, tüm dünyada büyük ilgi gördü. Özellikle, Anadolu Ajansı’nın paylaşımları haberleştirmesinin ardından papaz Lindquist’e Türkiye, Arnavutluk, Rusya ve Arap dünyasından destek mesajları gönderildi. 
Müslümanlara yönelik yaptığı olumlu paylaşımın dünyaya yayılmasından oldukça mutlu olduğunu belirten papaz Lingdquist, “Sosyal medyadaki paylaşımının ardından başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok bölgesinden olumlu tepkiler aldım. Bu mesajın milyonlara ulaşmasında katkısı olan AA’ya teşekkür ederim. Zira AA’nın haberinden sonra Türkiye, Arnavutluk, Rusya ve Arap dünyasından çok sayıda olumlu mesaj aldım” dedi.

21 BİN KİŞİ BEĞENDİ
Paylaşımının sosyal medyada 21 bin beğeni aldığını, 5 bin defa paylaşıldığını dile getiren Stefan, “Genel anlamda olumlu ve takdir edici mesajlar aldım. Fakat olumsuz mesajlar da aldım” ifadelerini kullandı. 
İslam hakkındaki düşüncelerini anlatması için birçok ülkeden teklif aldığını kaydeden Stefan, “Teklifler için çok sevindim ve şeref duydum. Ancak teklifleri kabul etmedim. Müslümanlar hakkında düşüncelerimi sosyal medyadan anlatmaya devam edeceğim” diye konuştu.

YAZISINDA MÜSLÜMANLARI ÖVMÜŞTÜ
Ligdquist, iki hafta önce sosyal medya hesabından mizahi üslupla yazdığı ‘Müslümanlar ne kadar tehlikeli’ başlıklı paylaşımında şunları demişti: 
“Bir Müslüman, bana taze yumurta getirdi. Bir diğeri hatırımı sordu. Bir başkasıysa arabam tamirde olduğu için istediğim yere aracıyla bırakmayı teklif etti. Parası olmayan arkadaşının evine sürekli yemek götüren bir Müslüman tanıyorum. Müslümanlar ne kadar tehlikeli ve itici insanlar! Bir İsveçlinin para almadan birine yumurta vereceğine kesinlikle inanmıyorum. Hangi İsveçli parası olmayan arkadaşının evine haftalarca yemek götürür? Müslüman sahiden çok tehlikeli!”

GÜZEL KALPLERİ VAR
“Çok nazik ve cömert Müslüman dostlarımın olduğunu fark ettim. Çoğunun bir İsveçlide göremediğim kadar güzel kalpleri var. Hiç birinde nefret hissetmedim. Bence insanlara nasıl davrandığımız çok önemli. İnsanları kabul eder ve yaşamımıza dahil ederseniz karşılığında sevgi görürsünüz. Oysa biz, günde bir kaç dakika hoparlörden ezan okunmasını bile bu insanlara çok görüyoruz.”

Editör: İsveç Gündemi