Almanya'nın çok turist çeken kentlerinden biri olan Münih, akşam saatlerinde silah sesleriyle sarsıldı, Türkler “Abla kaç, kaç… Aman Allah’ım” diyerek saldırgandan kaçmaya çalıştı. İlk olarak altı kişinin öldüğü açıklanırken, sayının daha da artabileceği belirtildi. Saldırının Olympia isimli alışveriş merkezindeki Mc Donalds’ın yanında başladığı, üç saldırgan tarafından gerçekleştirdiği öne sürüldü.Bir görgü tanığı, siyah montlu, kot pantolonlu ve çizmeli iri-yarı saldırganın, “Pis yabancılar, yapancılar defolun” diye bağırıp ateş etmeye başladığını açıkladı. Görüntüleri yayınlanan bu saldırganın “Ben Alman’ım” diye de bağırdığı belirtiliyor.
 
TÜRKÇE BAĞIRDI: ABLA KAÇ, ABLA KAÇ
Bir amatör kamera tarafından yayınlanan görüntülerde de, saldırganın hedef aldığı guruptan birileri Türkçe bağırarak kaçmaya çalışıyor. Bir kadın Türkçe, “Abla kaç, abla kaç” ve “Allahım…” diye bağırıyor.
İlk gelen bilgiler 6 kişinin öldüğü yönünde. Bunlardan kaçının Türk, kaçının Alman ya da yabancı olduğu bilinmiyor. Ancak saldırıdaki videodan sadece Türkler’in türkçe bağrışmaları geliyor.
 
GAR BOŞALTILDI, HALK EVE ÇEKİLDİ
Teröre karşı özel birlikler olan GSG9 timleri operasyon hazırlığına başlarken, polis, tüm çevreyi kordon altına aldı. Tren garı komple boşaltıldı. Halka „Meydanları boşaltın, sokağa çıkmayın. Evinizde kalın“ çağrısı yapıldı. Taksilere müşteri almamaları ve bazı bölgelere girmemeleri konusunda uyarılar gönderildi.Terör saldırısı olduğu yönündeki iddialar da giderek kuvvetleniyor.

POLİS: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR
Polis, akşam 20.00 sıralarında, çok sayıda yaralı olduğunun kesinleştiğini, ancak ilk belirlemelere göre altı kişinin öldüğünü duyurdu. Saldırganlardan birinin kafasına ateş ederek intiher ettiği, diğerinin kaçtığı belirtiliyor. Polis sözcüsü de daha çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden korktuklarını duyurdu.

Saldırganların tam olarak kaç kişi olduğu ve kaçının kaçtığı bilinmezken, siyah tişörtlü, kot pantolonlu bir saldırganın Stachus bölgesine doğru kaçtığı sanılıyor. Bazı tanıklar da, saldırganlardan birinin halen alışveriş merkezinde olduğunu söyledi. Saldırı ihbarının ilk olarak Almanya saati ile 18.00 sıralarında geldiği açıklandı.

METRO SEFERLERİ İPTAL
Durum henüz belirsizliğini koruyor, çeşitli birimlerden özel polis timleri de bölgeye gönderildi. Saldırının önce Stachus meydanında başladığının bildirildiği ancak bunun yanlış ihbar olduğunun anlaşıldığı açıklandı.

Tren, otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Kentte alarm durumu devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi