Komşular arasında çıkan kavga sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti.

Edinilen bilgilere göre, Märsta'daki apartmanda yaşanan cinayetin nedeni, uzun süredir devam eden husumet (kan davası) olduğu ortaya çıktı.

Perşembe akşamı saat 11.30'da polis, Stockholm'ün kuzeyindeki Märsta'daki bir apartman dairesi konusunda uyarıldı.

Merdiven boşluğunda bıçakla yaralanmış 55 yaşında bir adam bulundu ve hayatı kurtarılamadı. Kavga sırasında öldürülen adamın eşi de hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay yeri soruşturma ekibinden polis Johan Wernsten, olayla ilgili beyanlarında olayın eveliyatı olduğunu, her iki komşu arasında daha önceden yaşanan olaylar olduğunu belirtmişti.

Cinayetle sonuçlanan olayın perde arkasında kan davası olduğu öğrenildi.

"Kendini savunmak için hareket etti"

Bazı kaynaklar, şu anda cinayet zanlısı 38 yaşındaki adamın adreste yaşamadığını, ancak polis teorisine göre kavgayı çözmek için olay yerinde olduğuna inanılıyor.

Cinayet işleyen kişinin avukatı Åke Broné, olayın meşru müdafaa olduğunu belirterek, suçlamaları reddediyor.

Ölü adam ve eşiyle aynı adreste yazılı 60'lı yaşlarında bir kadın, cinayeti kışkırtma şüphesiyle Cuma gecesi tutuklandı.

Pazartesi günü serbest bırakıldı, ancak hala soruşturmada şüpheli. 38 yaşındaki adam cinayet şüphesiyle muhtemel sebeple tutuklandı. Bölge mahkemesinden gelen belgelere göre katil zanlısının meşru müdafaa olarak davrandığını iddia ediyor.

Polisi kendim aradım

Polis, bıçaklı saldırının ertesi sabahı, ölen adam ile şüpheliler arasındaki bağlantının iyi bir resmine sahip olduklarını bildirdi.

Stockholm Polisi'nden Ola Österling, "bunun nasıl başlatıldığına, uygulandığına ve daha sonra ne olduğuna dair iyi bir resme sahibiz" dedi.

Edinilen bilgiye göre, şüphelinin 112'yi aradıktan sonra merdiven boşluğunda polisi beklediği söyleniyor.

Geçen hafta olay mahallinde ve olaya karışanların evlerinde teknik incelemeler yapıldı.

Editör: İsveç Gündemi