Edinilen bilgilere göre, saat 22.00'den kısa bir süre önce, polis Stockholm'ün kuzeyindeki Märsta'da yaşanan olayla ilgili gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. 

Polis basın sözcüsü Rebecka Landberg, silah sesleri üzerine çok sayıda telefon aldıklarını ve ekiplerin hemen olay mahaline yönlendirildiğini söyledi.

Polis olay yerine geldiğinde, ateşli silahla göğsünden vurulmuş bir kişinin kanlar içinde yerde yattığını tespit etti. Helikopter ambulansla sağlık ekiplerince hastaneye yetiştirilmek üzere hareket edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan bölge polisi, kısa bir süre sonra 25 yaşında olduğu belirtilen şahsın öldüğünü doğruladı. 

Olay yeri teknik inceleme için kordon altına alındı ​​ve polis, olayın yaşandığı bölgede köpek destekli arama başlattı.

Görgü tanıkları, olaydan sonra koyu renkli bir arabanın olay yerinden ayrıldığını söyledi.

Başka bir yerde, polisin akşam saatlerinde yırtık giysiler bulduğu iddia ediliyor, ancak bunların bu olayla bağlantılı olup olmadığı henüz belli değil. 

Çarşamba sabahı erken saatlerde polis sözcüsü Daniel Wikdahl, olaya dair görgü tanıkları ile görüştüklerini ve olay yerinde mümkün oldukça tüm delilleri topladıklarını açıkladı.

Salı akşamı yaşanan silahlı saldırının Södertälje'deki son olaylarla bir bağlantısı olup olmadığı hakkında yorum yapılmazken.

Olayla ilgili kimsenin yakalanmadığı belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi