Edinilen bilgiye göre durakta otobüs beklerken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan 25 yaşındaki genç başından vuruldu.

Soruşturma kapsamında zanlıyı bulamayan polis, görüntüleri paylaşarak vatandaşlardan destek istedi.

Katil, geçen yıl 2 Ekim'de güpegündüz bir şekilde otobüs durağında silahlı saldırı düzenledi. Otobüs beklediği sırada kurşunların hedefi olan maktül öldürüldü. 

Silahlı saldırı sonrasında olay yerinden scooter ile kaçan katil zanlsının yakalanması için polis soruşturma başlattı. Aylarca süren çalışmalarda yeterli sonuç elde edilemedi.

Olayla ilgili 22 yaşındaki bir kadın gözaltına alındı ​​ve cinayete karıştığı şüphesiyle Şubat ayı başlarında tutuklandı.

23 yaşındaki bir adam da cinayete karıştığı şüphesiyle daha önce tutuklanmıştı.

İki kişiyle ilgili olarak, gözaltına alınan kadın hala bir şüpheli iken, polis, tutuklu bulunan erkeğin olayla ilgili durumu hakkında bilgi vermedi.

Üzerinde yeşil bir montla elinde silahla görüntülere takılan katil zanlısı, saldırı sonrasında kaçtığı görülüyor.

İki kişinin tutuklu olmasına rağmen, polis olay hakkında daha fazla bilgi almak için saldırganı gösteren görüntüleri basınla paylaştı.

"Bu olayla ilgili bilgisi olanları bilmek istiyoruz ve bu anlamda daha sağlıklı bir noktaya soruşturmayı taşıyacağız" ifadeleri kullanan Polis araştırmacısı Fredrik Heidenberg, olay hakkında daha fazla bilgi sahibi olan insanlar olduğuna ve aradığımız kişilerin olduğuna inanıyoruz.

Görüntüler, koyu renk giyinmiş, yeşil kapşonlu bir montla başını örterek, otobüs durağına nasıl koştuğunu gösteren görüntüler, o esnada ateş ettiği görülüyor.

Toplamda birkaç ateş edildi. Otobüse binmek üzere olan bir tanık saldırı yerine çok yakındı.

Polis, olay hakkında bir şeyler bilen, failin kim olduğu hakkında ya da cinayetin işlendiği gün bölgede başka bilgiye sahip olanların 11414 nolu telefondan polise ulaşarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Editör: İsveç Gündemi