Yapılan soruşturma kapsamında ortaya yeni deliller çıkmaya başladı. İki çocuğun önce kaçırıldığı, işkence ve tecavüz edildikten sonra diri diri mezarlığa koyuldular.

Edinilen bilgilere göre, işkence gören iki çocuk Solna mezarlığında açılan bir mezarlığa diri olarak gömüldü.

Özel bir ekibin soruşturduğu olayla ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıkarken, gizlilik nedeniyle tam bilgiler verilmiyor. İki çocuk mezarlıktan geçen bir vatandaş tarafından fark edilmesi üzerine kurtarılmışlardı.

İlk bilgilere göre, çocuklar dövüldükten sonra mezarlığa bırakıldılar şeklindeydi. Ancak gelen yeni bilgilere göre, çocuklar kaçırıldıktan sonra, dövülüyor, darp olayından sonra tezavüz ediliyor ve sonrasında mezarlıkta bir çukura diri diri gömülüyorlar.

Sabahın erken saatlerinde mezarlıktan geçen bir vatandaşın durumu fark etmesi üzerine olay polise bildirildi. Olay yerinden kaçan iki zanlıyı polis kısa bir süre sonra yakaladı. Zanlılardan biri 21, diğeri ise 18 yaşında olduğu öğrenildi.

Cumartesi akşamı saat 11'den sabaha kadar alı konan çocuklara uzun süre farklı şekilde işkence edildiği ifade edildi.

Soruşturma kapsamındaki dosyadaki iddialara göre, çocukları alı koyan iki cani çocukların uyuşturucu almasını istedi, ancak bunu reddeden çocuklara ondan sonra şiddet başladı.

Soruşturma savcısı, alı konan iki çocuğunda aşağılayıcı şekilde işkence gördüklerini ve istismara uğradıklarını belirtti.

Bazı kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, gecenin ilerleyen saatlerinde failler, reşit olmayan çocukları soyunmaya zorladı ve en son Solna mezarlığındaki bir çukura gömüldükleri söyleniyor.

Soruşturma savcısı her iki çocuğa da tecavüz edildiğini belirtiyor.

Polis tarafından yakalanan ve savcılık tarafından haklarında tutuklama kararı verilen 18-21 yaşındaki faillerle ilgili yeterince delil olmadığı da konuşuluyor.

Tutuklanan 21 yaşındaki şahsın geçen ay, bir kundaklama olayına karıştığı da kayıtlarda görülüyor.

Tutuklanan her iki zanlı da olayla ilgili suçlamaları inkar ederken, soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi