Edinilen bilgilere göre, Linköping'deki merkez istasyonda bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan talihsiz kadın, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırı olayıyla ilgili bir kişi tutuklandı.

Linköping'deki merkez istasyonda "ciddi şiddet suçu" şüphesiyle bir adam tutuklandı. Sabah saat 10.53'te gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, soruşturma kapsamında şüpheli olduğunu tespit ettikleri bir kişiyi yakaladı.

Polis, şahsın saat 11 sıralarında tutuklandığını açıkladı. Edinilen bilgilere göre, katil zanlısı 40 yaşlarında bir erkek.

Zanlının, tren istasyonundaki platformlar arasında uzanan tünellerden birinde 45 yaşındaki bir kadına saldırdığı söyleniyor. Kadın hastaneye kaldırıldı ve polis ayrılırken "çok ağır yaralandığını" bildirdi.

Björn Öberg, ciddi bir saldırı olduğunu belirtti.

Saat 14.00'de polis, kadının öldüğünü ve davanın şu anda cinayet olarak soruşturulduğunu bildirdi.

Doğu Bölgesi polisinden Thomas Agnevik, 45 yaşındaki kadının öldüğünü doğruladı.

Bölgede çok sayıda insan olduğu için polis, olayı tamamen göre ya da kısmen görenlerin bilgisine ihtiyaç olduğunu belirterek, görgü tanıklarının polisle irtibata geçmesini istedi.

Björn Öberg, Şimdiden bazı tanıkları tespit ettik, ancak temas kurmadığımız biri varsa, olayın önemi açısından iletişim kurmaları önemli dedi.

İlk ihbardan altı dakika sonra, tren trafiği İsveç Ulaştırma İdaresi tarafından durduruldu.

Björn Öberg, tren trafiğinin teknik soruşturma nedeniyle durdurulduğunu aktardı. 

Metrodaki kamera görüntülerinin de inceleme alındığı bildirilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi