Komisyon Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile uzmanlardan oluşan heyet, 17-18 Nisan'da Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 18-20 Nisan'da İsveç'in başkenti Stockholm'de olacak.
Daha önce Almanya ve Hollanda’da temaslarda bulunan Komisyon, Danimarka ve İsveç'te yaşayan vatandaşların aile bütünlüğünün korunması açısından yaşadıkları sorunların yerinde tespit edilmesi, gençlik dairesinin uygulamaları, kültür, dil, iş ve aile yaşamı uyumlaştırması gibi konuların araştırılması amacıyla muhatap kişi ve kurum temsilcilerinden bilgi alacak.

Komisyon; boşanma, velayet, nafaka gibi aile hukukuna ilişkin konularda alternatif uyuşmazlık çözümüne dair sistemin nasıl işletildiği, bu konularda Türkiye'de hayata geçirilebilecek uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlıyor.

Çalışma ziyareti kapsamında Kopenhag'da bir Türk ailesini ve vatandaşların yoğun yaşadığı mahalle ve esnafı ziyaret edecek olan Komisyon, aralarında sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek, Danimarka Parlamentosu Ombudsman temsilcileri, Sosyal İşler ve İçişleri Bakanlığı ve Kopenhag Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler İdaresi temsilcileriyle görüşecek.

Komisyon, İsveç'te ise aile hukuku ve ebeveyn destek kurumu yetkilileri, İsveç Parlamentosu Sağlık ve Sosyal İşler Komitesi üyeleri ve basın mensuplarıyla da bir araya gelecek.

Editör: İsveç Gündemi