Perşembe akşamı saat 23 sıralarında Norrköping'de bulunan bir hamburger restorana silahlı saldırı yapıldı. Silahlı saldırının hedefi olan 40 yaşındaki bir kişi olayda hayatını kaybetti.

Polis yaptığı soruşturmada öldürülen kişinin Mc çetesinin bölge liderlerinden biri olduğunu belirtti.

Polis olay sırasında restoranda bulunan tanıkların bilgisinden yola çıkarak, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Bölge polis memuru Torbjörn Lindqvist, restoranın açık olduğunu ve içeride müşterilerin olduğunu belirtti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırıda hayatını kaybeden kişi tanınan biri ve Mc çetesi bölge liderinden biriydi ve saldırının direk hedefinin o kişi olduğunu söyledi.

Polis, bir fast food restoranında silahlı saldırıyla ilgili bir uyarının ardından saat 23'te Norrköping'in Ingelsta bölgesindeki Koppargatan'daki saldırı yerine hareket etti.

Silahlı saldırıda vurulan kişi Ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralalı olan şahıs öldü. Cinayetle ilgili bir ön soruşturma başlatıldı.

Olay yeri teknik bir soruşturma için engellendi.

Saldırgan saldırı sonrası kaçtığı aracı yaktı

Kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatan polis, saldırıyla bağlantılı olan aracın Norrköping'in hemen kuzeyindeki Åby semtinde ateşe verildiği belirtildi. Aracın katilin kaçış arabası olduğuna inanılıyor.

Polis memuru Lindqvist, "Hem suç mahallinde hem de kaçış arabasının yandığından şüphelendiğimiz yerde teknik bir soruşturma yaptık. Suç mahallindeki teknik incelemenin sabah 04.30'a kadar sürdüğü ve delillerin incelemek üzere emniyete götürüldüğünü söyledi.

Polis sabah kapsamlı soruşturma çalışmalarının başladığını, ancak henüz kimse tutuklanmadığını söyledi.

Polis tarafından tanınıyor

Polis, öldürülen adamın çeşitli suçlardan hüküm giydiği ve suçla bağlantıları olduğu sonucuna vardı.

Saldırının Ocak ayındaki patlamaya ek olarak, "Teslim Olmama", Orta İsveç'teki birkaç önemli şiddet eylemi için şüpheli bir hedef olmuştur denildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi