Gekås Ullared mağazasındaki Cuma günü yoğunluğu tüm uyarılara rağmen devam edince kasiyer sinirlendi "Uzaklaşın" diye çıkıştı.

Market çalışanı kasiyer Maria, kendini güvende hissetmediğini belirterek, yaşanan yoğunluğun normal bir şey olmadığını belirtti.

Göteborg'daki Ullared mağazasında aşırı kalabalık kasiyeri sinirlendirdi. 

Gekås Ullared koronavirüs mesafe kuralları kapsamında bir ay önce genel bir karar aldı. Mağazadaki müşteri sayısını sınırlamayı seçti. Aynı anda maksimum 3 bin kişi içeri alınıyordu. Her müşteriye 20 metrekarelik bir alan sunuluyordu.

Ancak Cuma günü büyük bir kalabalık oluştu.

Göteborg'lu Maria, kalabalık ve sıkışıklığın kasada, konveyör bantlarda ve restoran bölümünde çok kötü olduğunu söyledi.

Kasada çalışan Maria, uyarılara rağmen kurallara uymayan müşterilerin oluşturduğu aşırı kalabalığı görünce bağırarak "Uzaklaşın" dedi. 

Neden böyle davrandığı sorulduğunda, "Çok fazla insan vardı. Kendimi hiç güvende hissetmedim" dedi.

Kalabalık nedeniyle insanlar neredeyse birbirine yapıştı. Kurallar mesafeli olmak gerektiğini söylüyor. Bu şekilde virüs azalmak yerine çoğalır ifadeleri kullandı.

Dört saat boyunca neredeyse sürekli aşırı kalabalık olduğunu ve durmadan uyarı yaptıklarını belirten kasiyer, insanlar bunu hiç dinlemedi dedi. Biz üstümüze düşeni fazlasıyla yapıyoruz ancak insanların sağlıkları için biraz düşünmeleri gerekiyor yorumunda bulundu.

Öte yandan Gekås Ullared CEO'su Boris Lennerhov algılanan kalabalığın doğru olmadığını belirterek, Cuma günü mağazada olduğunu söyleyerek, müşterilerin davranışlarını ve kurallara bağlı hareket edip etmediklerini mağazada dolaşarak izlediğini söyledi.

Lennerhov, söylendiği kadar yoğun bir kalabalık yoktu. İnsanların mesafeye dikkat ettiğini belirtirken, öte yandan medyaya yansıyan görüntüler ve çalışanların tepkisini anlayamadığını ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi