Malmö'de yaşanan bombalı patlamalarla uyanan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Malmö'deki patlamaların ilki Thomsons Vaag caddesinde meydana geldi. Park halindeki bir araçta gerçekleşen patlama nedeniyle araç kullanılamaz hale gelirken çevredeki binalarda büyük hasarlar meydana geldi.

Sabah saat 05.00 sıralarında ikinci patlama meydana gelen şehirde ikincisi ilk patlamadan yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Ramels Vaag caddesinde bir binanın girişinde meydana geldi. Patlama sonrasında çevredeki binaların camları kırıldı ve vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Malmö emniyetinden yapılan açıklamada, her iki patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildiği ve bomba uzmanlarının patlamalar ile ilgili teknik inceleme başlattıkları bildirildi. Açıklamada, patlamalar sırasında kimsenin yaralanmaması büyük bir şans olarak yorumlandı.

Bombaları kimin yerleştirdiği araştırılırken, polis kordonu altına alınan her iki caddenin saat 09.00 gibi trafiğe açıldığı bildirildi.  Nöbetçi Emniyet Müdürü Peter Martinsson şöyle bir açıklama da bulundu: “Teknik elemanlarımız patlamanın meydana geldiği iki noktada incelemelerini bitirdiler. Ancak şehrin başka bölgesine bomba yerleştirilmiş olması ihtimali üzerine geniş çaplı arama başlatıldı. Polislerimiz alarm durumunda. Olayda yaralanan ya da ölen olmadı. Ayrıca henüz yakalanan da yok” dedi.

Malmö'den sonra Danimarka'da da bomba ihribarı!
Malmö'de yaşanan bomba olaylarından sonra Danimarka’nın Odense şehri istasyonuna yönelik bomba ihbarında bulunuldu. Yapılan ihbar ile ilgili polisin yaptığı aramalarda bombaya rastlanmadığı bildirildi. Bomba ihbarı yüzünden iptal edilen tren seferlerinden 30 bin yolcu etkilenirken, Odense polisi, trafiğin tekrar normale döndüğünü, ihbarın normal bir telefondan yapılması nedeniyle suçlunun yakalanmasının an meselesi olduğunu bildirdi.
Editör: İsveç Gündemi