Kuran'ın yakılması ve dini inançlara saygısızlığın ardından Malmö'de meydana gelen şiddetli protestolar nedeniyle yedi kişi hüküm giydi. Ayaklanmanın kışkırtılması ve sosyal medyada canlı yayınlanmasının ardından 31 yaşındaki bir kişi gözaltına alınmıştı.

Diğer altı kişi de ayaklanmaya katılmaktan suçlu bulundu.

Danimarkalı ırkçıların 28 Ağustos'ta Stortorget'te Kuran'ı tekmelemeleri ve bir bisiklet yolunda Kuran yakmasının ardından Malmö'de huzursuzluk yaşandı.

Amiralsgatan'da Rosengård'a doğru yaklaşık 400 kişi toplandı. Bir süre sonra şiddet olaylarının baş gösterdiği protesto gösterisinde Malmö kenti alev yerine dönmüştü.

Bugün yedi kişi şiddetli isyan suçundan hüküm giydi. Hükümlülerden biri, ayaklanma sırasında bir saatten fazla canlı yayın yapan 31 yaşındaki bir kişi. Yaptığı yayınla, insanları kışkırttığı ve şiddet olaylarına teşvik ettiğini gösteriyor.

31 yaşındaki şahıs, şiddetli isyan, vandalizm, yasadışı tehditler ve küçük uyuşturucu suçlarından hüküm giydi. Ceza, şartlı tahliyeye dönüştürüldü ve şahsın psikiyatrik tedavi alması gerektiğine de karar verildi.

Şahıs soruşturma kapsamındaki ifadesinde yaptıklarının gösterinin bir parçası olduğunu söyledi. Canlı yayını sosyal medyada daha fazla takipçi çekmek için yaptığını söyledi.

Ayaklanmadan hüküm giyen bir kız ve beş erkek 18 yaşın altında. Biri gençlik bakımına, diğerlerine 60 saat gençlik hizmetine mahkum edildi.

Editör: İsveç Gündemi